ilion promotieHet damesteam van de atletiekvereniging Ilion heeft afgelopen zondag een enorme prestatie geleverd door voor het eerst sinds tien jaar de promotie/degradatie wedstrijd te winnen. Door deze prestatie promoveren de dames van Ilion naar de hoogste klasse en zullen volgend jaar strijden om het Nederlandse teamkampioenschap.

De winst in deze wedstrijd kan worden gekarakteriseerd als een echte teamprestatie: alle 11 atleten van het team hebben beter gepresteerd dan van tevoren was ingeschat. Zonder uitzondering zette iedereen zowel letterlijk als figuurlijk haar beste beentje voor. Dit is een uitzonderlijke teamprestatie omdat dit team een jong team is: naast de senioren zitten ook een paar A- en zelfs B-junioren in het team. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst en is een gevolg van het beleid dat door Ilion is ingezet en dat nu al haar vruchten begint af te werpen: Ilion wil een brede sportvereniging zijn met een topsportinfrastructuur.

De winst afgelopen zondag bewijst dat Ilion op de goede weg is: zelf zonder de absolute topatleten Naomi Sedney en Mirela Demireva is Ilion in de breedte sterk genoeg om dit soort belangrijke wedstrijden te winnen.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-