streetwise persStreet art kunstenaars zijn begonnen aan het grootste canvas van de stad. In augustus en september wordt het voormalige ‘Hopman Pand’ aan het Kinderen van Versteegplein getransformeerd tot een metershoog kunstwerk. Het leegstaande en vervallen Hopmangebouw was lange tijd een van de lelijkste plekken van de stad, maar wordt nu dus een opvallend kunstwerk.


Het project, waarbij het pand wordt omgedoopt tot ‘Streetwise.object01, wordt georganiseerd door Tobias Becker Hoff van de Urban Art Studio in samenwerking met Terra Art Projects. Urban Art speelt de hoofdrol bij het realiseren van deze enorme mural. In totaal zal er zo’n 1400 m2 beschilderd worden. Het kunstwerk wordt een explosie van grafische vormen en typografie, patronen, realistisch werk en kleurrijke figuren.
Tobias Becker Hoff nodigde een groep talentvolle, landelijk bekende street art kunstenaars uit voor deze enorme klus. Deze eigenzinnige mensen kennen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van street art, zijn continue in ontwikkeling en hebben de drang om te vernieuwen en innoveren. Zij hebben ieder een kenmerkende eigen stijl, die op waanzinnige wijze zal worden verenigd! Streetwise.object01 is qua grootte de meest omvangrijke mural die ooit in Zoetermeer werd gemaakt.

De kunstenaars zijn doordeweeks dagelijks aan het werk. Publiek is van harte welkom om even een kijkje te komen nemen. Het pand bevindt zich pal naast treinstation Driemanspolder. 


Streetwise

Streetwise.object01 vormt de kick-off van het overkoepelende project ‘Streetwise’, dat werd ontwikkeld door de Urban Art Studio en Terra Art Projects en wat stapsgewijs zal worden uitgevoerd. Het bestaat uit een vijftal deelprojecten; van mega-muurschilderingen in hartje Zoetermeer tot een uitnodigend Urban Art festival met kunstenaars, urban sports, muziek en lekker eten.

Bron foto: Rebecca Steijger

-advertenties-

-goede doel-