Elke dag worden de overzichten op Zoetermeer Actief bijgewerkt zodat u altijd de nieuwste en leukste uitjes kunt vinden op Zoetermeer Actief.

Klikt u voor de overzichten op het kopje ‘Uit tips’: theater, muziek en bioscoop

Onze  tips voor dit weekend:

2012 0602129Zoetermeer staat twee dagen lang bol van de Blues Muziek! Zoetermeer Blues wordt op zaterdag en zondag gehouden, in het Stadshart en de Dorpsstraat. Vele bekende Blues artiesten staan klaar om hun nummers te laten horen aan het Zoetermeerse publiek. Het festival start op verschillende lokaties op zaterdag 1 juni vanaf 13 uur, loopt door in de nacht met de Kroegentocht en gaat daarna zondagmiddag vanaf 13 uur weer verder.

Lees ons artikel over het festival hier: 21e Editie Zoetermeer Blues!

Programma Blues Zoetermeer

 

CKC Open Dag 1 juni 2013 aNóg meer muziek, toneel en vele andere workshops vindt u bij het CKC,  tijdens de CKC Open Dag op zaterdag 1 juni. Van 11 tot 16 uur staan tientallen docenten klaar om vragen te beantwoorden en workshops te geven. Ook kun je hier inschrijven voor de vele cursussen van het komende seizoen.

 

In de Zeeheldenbuurt wordt zaterdag een gezellige Voorjaarsmarkt gehouden. De markt is voor iedereen gratis toegankelijk van 10.00 tot 15.00 uur. Op deze voorjaarsmarkt wordt allerlei leuks te koop aangeboden. Cupcakes, sieraden, tassen, parfum, kaarten, ouderwets snoep en heerlijke verse honing van de Zoetermeerse imkerij De Honingbij. Natuurlijk is er vrolijke muziek, verzorgd door een accordeonist van het Centrum voor Kunst en Cultuur. En voor de allerkleinsten is er een clown die de mooiste ballonnen knoopt. U vindt de markt rond het water aan de Van Galenstraat.

Wie liever de natuur in trekt moet zeker een kijkje nemen op de Westerparkdag. Zondagmiddag 2 juni organiseert het IVN allerlei activiteiten en rondleidingen door de natuurtuin. Een dag om het belang en de mogelijkheden van parken (natuur beleven, ruimte voor bewegen, recreëren, buiten activiteiten voor verenigingen, ontmoeting) te benadrukken.

De Westerparkdag vind plaats vanaf 13.00 uur  tot 17.00 uur bij informatiecentrum ’t Westpunt.

-advertenties-

-goede doel-