Programma Zoetermeer Blues Festival 2013

 

King King 5 mid-PROGRAMMA ZATERDAG 1 JUNI

* Podium Oude Kerk, Dorpsstraat

Blues ‘n Stuff                                                 13.30 uur

De band speelt diverse stijlen muziek, zoals blues, rock, soul en funk. Denk daarbij aan muziek van onder meer Robben Ford, Robert Johnsen en Venice. Door de 3 zangers in de band hebben ze een gevarieerd repertoire en meerstemmige vocalen. Blues ’n Stuff speelt vanaf 13.30 uur op het podium bij de Oude Kerk.

* Podium 1892 Eten & Drinken, Dorpsstraat

Kindablue                                                      13.30 uur

De ingrediënten voor de Zoetermeerse band Kindablue zijn gevoelige en vette gitaarpartijen, een gepassioneerde bluesharp, heerlijke toetsenpartijen waarbij de Hammond uiteraard niet mag ontbreken, een strakke ritmesectie en een “full power frontlady” die de nodige octaafjes in haar mars heeft. Deze band staat garant voor heerlijke blues met een knipoog naar pop en funk. Vanaf 13.30 uur te beluisteren op het podium bij 1892 Eten & Drinken!

The Hellhounds                                              16.00 uur

De voorliefde voor de Amerikaanse blues uit de jaren vijftig en het scheurende stemgeluid van zangeres Sarah zijn de belangrijkste elementen voor de specifieke sound van deze vijfkoppige bluesband. De gitaar- en bluesharpsolo’s nemen een belangrijke plaats in en komen goed tot hun recht op de dansbare grooves van de ritmesectie. Vanaf het podium bij 1892 Eten & Drinken zullen zij vanaf 16.00 uur ongetwijfeld de aandacht van het publiek weten vast te houden.

The Chicago Hot Rods                                   18.30 uur

Deze band wil de Chicagoblues laten herleven. Met hun repertoire zet deze band een authentieke sfeer neer. Door de prettige afwisseling tussen boogies, shuffles en meeslepende bluesballads waant men zich al snel in voorbije jaren. Elke muzikant heeft afzonderlijk al de nodige, internationale en nationale, podiumkilometers gemaakt. Dit maakt deze band niet alleen solide en volwassen, maar ook zeker indrukwekkend. Dit mag niet gemist worden. Om 18.30 uur op het podium bij 1892 Eten & Drinken!

Hills of Harlem                                              20.45 uur

Stevige gitaarsolo’s, strakke drum- en baspartijen en een schor stemgeluid zijn de kenmerken van de band Hills of Harlem. Het repertoire gaat van uptempo bluesrock naar slow blues en hard weer terug. Deze band legt tempo, emotie, volume en liefde voor de blues in ieder optreden. Hills of Harlem zorgt vanaf 20.45 uur voor een spetterend slot op het bluespodium bij 1892 Eten & Drinken!

* Grand Café Vrienden, Stadshart

harp-workshop-print1mbNieuw! Workshop Mondharmonica spelen    13.00 uur

Iedereen kan wel een beetje mondharmonica spelen toch, maar hoe werkt het nou echt en hoe leer je er effectief en functioneel op spelen? Vooraf aan het festival biedt Zoetermeer Blues de unieke kans om het basisprincipe te leren van de mondharmonica. Deze workshop ‘For absolute beginners’ neemt je ruim een uur lang mee door de ins en outs van dit kleine instrument! Wat zo uniek is aan deze workshop is dat je met niets begint en na een uur lol naar buiten komt met je ‘eigen’ harmonica waar je ook echt al wat op kunt spelen! De workshop onder leiding van Hans de Vries wordt gehouden op zaterdag 1 juni van 13.00 tot 14.30 uur in Grand Café Vrienden, Oostwaarts 8 te Zoetermeer. Deelname aan de workshop kost

€ 15, - inclusief een nieuwe bluesharmonica in de toonsoort C. Betaling kan gewoon op de dag zelf. Aanmelding vooraf is gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

* Podium Driekant, Stadshart

The Jacob Harper Bluesband                         13.30 uur

The Jacob Harper Bluesband is een band waarvan het repertoire bestaat uit swingende West Coast blues, stevig shuffle werk en knallende bounces, op zijn tijd afgewisseld met een gevoelvolle slowblues. De mondharmonica staat centraal, maar het gitaarwerk doet daar niet voor onder. Deze band laat niemand stilzitten en staat garant voor een swingend optreden. Tijdens Zoetermeer Blues te beluisteren vanaf 13.30 uur op het Driekant!

* Podium Promenadeplein, Stadshart

Talk to the Cat (tribute to JJ Cale)      13.30 uur

De vijf muzikanten van Talk to the Cat spelen uitsluitend muziek van JJ Cale, maar schromen niet om hun eigen stempel op de nummers te zetten. Zij hebben deze zo specifieke laidback stijl als geen ander weten neer te zetten. After Midnight, Cocaine en Call me the Breeze zijn enkele herkenbare nummers uit hun repertoire.

Op het Promenadeplein kan men vanaf 13.30 uur genieten van hun muziek.

* Podium Plaats, Stadshart

Toon, Teun & August                         13.30 uur

De muziek van Toon, Teun & August laat zich het beste omschrijven als “classic rock” en “publieksvriendelijke blues en bluesrock”. Het gevarieerde repertoire, dat de sfeer oproept van de sixties en seventies, wordt op zeer overtuigende wijze gespeeld door dit energieke drietal. Vandaag, vanaf 13.30 uur, geven zij ’n spetterend optreden op de Plaats!

* Podium Stadhuisplein, Stadshart

Little Steve & the Big Beat                              13.30 uur

Neem de blues, voeg er een vleugje soul en soms wat jazz aan toe en je krijgt: Little Steve & the Big Beat! Met vurig gitaarspel, sterke vocalen, een gierende saxofoon en een strakke ritmesectie creëren ze een traditioneel geluid zonder alleen te imiteren, maar je hoort er hun eigen geluid in terug.

Deze band opent om 13.30 uur het buitenprogramma op het Stadhuisplein!

Guy Smeets Band                                           15.15 uur

De Guy Smeets Band is geformeerd rondom het jonge gitaartalent Guy Smeets. De band wordt geïnspireerd door een breed scala aan muzikanten, waaronder Jimi Hendrix, Joe Bonamassa, Robben Ford en Ian Siegal. Laat je verrassen en meevoeren door de soms stampende, soms dampende, maar vooral subtiele sound van deze geweldige band.

De Guy Smeets Band is vanaf 15.15 uur te beluisteren op het Stadhuisplein.

Twelve Bar Blues Band                                  17.00 uur

Deze band speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicago blues. Onder aanvoering van supertandem Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp en Kees Dusink, weet de band bij ieder optreden het publiek versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. Vandaag op het Stadhuisplein! Vanaf 17.00 uur!

The Bluesbones (Be)                                      18.45 uur

The BluesBones, een fantastische nieuwe bluesband, zijn in een razend tempo de Belgische en Nederlandse blues-scene aan het veroveren. Zij zijn onlangs op de Belgische Blues Challenge 2012 door het publiek verkozen als Publics Favourite! In september 2012 hebben ze hun debuutalbum Voodoo Guitar uitgebracht, die fantastische reviews heeft gekregen.

Kom het beleven, zaterdag 1 juni, vanaf 18.45 uur op het Stadhuisplein!

King King (Sco)                                             20.30 uur

Met King King krijgen we één van de huidige Europese topbands in het Stadshart Zoetermeer. Zij wonnen als “Beste Band” en met het “Beste Album” de Britse Blues Awards 2012! Drijvende kracht achter King King’s onstuitbare lading is Alan Nimmo. Hij kan zowel op gitaar als zang keihard, maar ook uiterst gevoelig uit de hoek komen. Gehuld in kilts gaat deze band gegarandeerd ons podium inpakken!

Ladies and gentlemen, live vanaf 20.30 uur als spectaculaire afsluiter op het Stadhuisplein: King King!

* Passage en Duitslandlaan, Stadshart

City Walkers                                                  13.00 uur

Afwisselend in de Stadshart Passage en aan de Duitslandlaan brengt dit uiterst sfeer verhogende trio op gedreven inspirerende wijze vrolijke Dixie Mainstream Jazz, traditionele melodieën, frisse Latin American, New Orleans en rock ’n roll ten gehore.

* Het Rond, Warande en Noordwaarts, Stadshart

Swing Dixielandband                                     13.00 uur

Wie tijdens Zoetermeer Blues wandelt in de buurt van Het Rond, Warande en Noordwaarts kan rekenen op een stukje swingende muziek van de Swing Dixielandband. Deze band weet oude New Orleans muziek in een nieuw jasje te stoppen. De muzikanten spelen veel oude klassiekers, maar uiteraard staan ook de nieuwe nummers in dixieland stijl op het programma.

* Promenade en Westwaarts, Stadshart

Mafi-O-Dixie Boys                                        13.00 uur

De Promenade en het Westwaarts mogen zich deze zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur verheugen in ’n muzikaal bezoekje van deze enthousiaste muzikanten. Getooid met zonnebril en hoed toveren zij dit stukje Stadshart voor even om tot hol van The Don.

* Burg. van Leeuwenpassage, Stadshart

Toetsie Foetsie Jazzband                                13.00 uur

De Toetsie Foetsie Jazzband kenmerkt zich door een grote mate van spontaniteit en plezier in het gezamenlijk musiceren. Een typisch oude stijl orkest dat echter niet schuwt om een uitstapje te maken naar andere muziekstijlen. Te zien en te horen in de Burgemeester van Leeuwenpassage!

KROEGENTOCHT

Dorpsstraat e.o.

* Broodleuk, Dorpsstraat 58e

Cleanhead & Barefoot                                               17.30 uur

Dit duo speelt tijdloze cajun-songs afgewisseld met blues uit alle tijden én alle (Amerikaanse) windstreken, waarbij de ongebruikelijke combinatie van instrumenten, namelijk gitaar en accordeon, heel verfrissend is. Vanaf 17.30 uur bij Broodleuk: Michael “Barefoot” & “Cleanhead” John!

* Jongerencentrum Wesp, Leidsewallen 38

Tough ‘n Tender                                            22.00 uur

Een gloedvolle strot, een dampende ritmesectie en spetterend gitaarwerk zijn ingrediënten van Tough ‘n Tender die garant staan voor een waar rhythm & bluesfeest. Deze zaterdagavond spelen zij vanaf 22.00 uur met veel overtuiging en gevoel in Jongerencentrum Wesp.

Stadshart

* Grand Café Vrienden, Oostwaarts 8

AJ  the wild grooves-27Rough ’n Tumble                                           22.00 uur

Rock? Zeker! Blues? Uiteraard! Maar het allerbelangrijkste: songs! Rough ’n Tumble heeft ze en speelt ze op zo’n manier dat er in de wijde regio een enorme reputatie is opgebouwd als superlive band. Inmiddels is een nieuwe live-DVD getiteld “Electric Live” gereed.

* Queen of Hearts, Stadhuisplein 15

Jive for Your Life                                          22.00 uur

De muzikanten van deze band zijn in de wijde omtrek bekend als “musician’s musicians”. Zij spelen een vrolijke mix van blues, swing en rockabilly vol onverwachte wendingen en energieke uitspattingen die de band al jaren kenmerkt.

* The Old Pal, Oostwaarts 4

The Blue Clay                                    22.00 uur

The Blue Clay speelt akoestische blues en folkmuziek met een flinke dosis energie. Naast eigen werk speelt de groep oude blues en hillbillynummers met invloeden uit bluegrass-, tex-mex- en zydeco muziek.

* Grand Café de Plaats, Plaats 17

The Scandals                                                  22.00 uur

Live muziek wil je niet alleen horen maar ook zien en voelen. Rock and roll die siddert door de aderen en een podiumact zo aanstekelijk dat men niet stil kan blijven zitten. Het repertoire van The Scandals is: sixties, golden oldies en rock and roll met een heel vet sausje!

PROGRAMMA ZONDAG 2 JUNI

* Podium Stadhuisplein, Stadshart

Chivy & the BlueZicians                                13.30 uur

Bluesrock gewoon als bluesrock spelen, daar doen de 3 jongemannen van Chivy & the BlueZicians uit het zuiden van Limburg niet aan. Integendeel; zij laten zien dat met blues als uitgangspunt werkelijk alles mogelijk is. Deze band experimenteert er lustig op los en maakt o.a. eigen songs met de meest aparte combinaties van diverse blues stijlen, waardoor de bandleden vooral een eigen sound creëren.

AJ and the Wildgrooves                                 15.00 uur

De stem van AJ, de frontvrouw van de Wildgrooves, wordt vaak vergeleken met namen als Janis Joplin en Stevie Nicks. Zij zingt met passie en overgave en stort zich elk optreden in het geweld van haar 5-mans sterke back-up met rauwe gitaren en snerpende bluesharp, soms ook nog aangevuld met Hammond en Fender Rhodes. AJ zelf zegt altijd dat geen optreden hetzelfde is en noemt de muziek dan ook “Unpredictable Blues”.

Sugar Boy and the Sinners                              16.45 uur

Sugar Boy and the Sinners bestaat uit vier energieke jonge honden die op eigenzinnige wijze een mix spelen van “old school” rhythm & blues, rock & roll en 50’s soul. Zanger Sugar Boy schakelt met gemak van zijn soulvolle zang over naar dampende bluesharp solo’s. Bijgestaan door Ronnie’s “in your face” gitaar en de op twee motoren ronkende ritmesectie van Vinnie en Frankie, zorgt deze band voor een dansbare energieke bluesblast.

EXTRA PROGRAMMA IN DE DORPSSTRAAT !

Auberge “Bij Ons” in de Dorpsstraat haakt ook in op Zoetermeer Blues!

Op vrijdagavond 31 mei wordt een voorproefje gegeven door de band St.Lois Slim.

Zij treden op van 18.00-22.00 uur op het plein bij Auberge “Bij Ons”.

Zaterdag 1 juni treden eveneens op dit podium achtereenvolgens voor het voetlicht:

* De C.K.C. Jeugd Big Band (13.00-14.30 uur)

* Kid Lazy Band (15.00-18.30 uur)

* BlueShaker (19.00-22.00 uur).

ZOETERMEER BLUES OOK ‘ON LINE’

Kijk op www.zoetermeerblues.nl voor alle verdere informatie.

-advertenties-

-goede doel-