Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton en Mai, staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

 

Gratis hulp bij belastingteruggave jongeren

jip belastingJongeren die alléén een bijbaantje, vakantiewerk of een betaalde stage hebben gehad in de afgelopen vijf jaar kunnen geld terugvragen van de Belastingdienst met hun jaaropgaaf. Zeker de moeite waard, want gemiddeld laten jongeren 250 euro per jaar aan teveel betaalde belasting lopen. Vragen zij dit geld voor 1 april terug, dan krijgen zij dit in juli gestort. Een mooi zakcentje voor de zomervakantie! Het JIP Zoetermeer biedt gratis hulp bij het aanvragen van de belastingteruggaaf voor jongeren.

‘Ingewikkeld’ of ‘ik krijg toch niets terug’, dat geven jongeren vaak aan als reden om geen belastingteruggaaf aan te vragen. Het JIP vindt dat de belastingteruggaaf leuker én makkelijker moet en daarom kunnen jongeren tot en met 25 jaar gratis hulp krijgen bij het aanvragen van hun belastingteruggaaf. In de maand maart kunnen jongeren hiervoor op maandag t/m donderdag van 13.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur terecht bij JIP Zoetermeer. Zij nemen dan mee; een jaaropgaaf (van de afgelopen vijf jaar), DigiD code, BSN nummer (dit staat op het ID-bewijs) en het bankrekeningnummer.


Jongeren die willen weten hoe een belastingteruggaaf bij het JIP verloopt, downloaden de folder ‘Belastingteruggaaf?!’ op www.jipzoetermeer.nl.

Jongeren t/m 25 jaar kunnen het JIP in Zoetermeer op het Stadhuisplein 4 bezoeken. Hiervoor hoeven zij geen afspraak te maken en de service is gratis. Voor meer informatie kan er worden gebeld naar 079-3310055

 

 

 

Kom langs bij het Jongeren Informatie Punt: Stadhuisplein 4 (naast de bieb).
Elke werkdag open van 13.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur.
Of bekijk de website: www.jipzoetermeer.nl

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-