Meerpunt is het Zoetermeerse centrum voor Jeugd en Gezin waar je terecht kunt met al je vragen over opvoeden en opgroeien. Deze organisatie is de verbinding tussen organisaties die samenwerken rondom het gezin in Zoetermeer. Het ‘Aandachts(Meer)puntje' geeft deze week een Boekentip!

 

Boekentip! How2Talk2Kids

talk2kidsHet voortdurende gekibbel en geruzie tussen broers en zussen kan je als ouder tot wanhoop drijven. Toch kun je hier als ouder wel degelijk iets aan doen! Het boek How2Talk2Kids – Broers en zussen zonder rivaliteit – biedt concrete en direct toepasbare vaardigheden om kinderen te coachen bij hun onderlinge communicatie en eventuele conflicten.

Dit boek is gebaseerd op de ideeën van dr. Haim Ginott. Hij leerde volwassenen zo te communiceren met kinderen, dat dit een positieve uitwerking heeft op hun ontwikkeling als mens. Adele Faber en Elaine Mazlish hebben zijn theorie naar de dagelijkse praktijk vertaald.

Veranderingen

Dit boek helpt om kinderen, broers en zussen, respectvol met elkaar om te gaan en elkaar de ruimte te geven, zodat de speciale band tussen hen harmonieus en voor het leven zal zijn. Het boek is een methode om veranderingen door te voeren. In elk hoofdstuk wordt een afzonderlijk onderwerp besproken, zoals omgaan met negatieve gevoelens en conflicthantering.

Met behulp van korte strips wordt het een en ander toegelicht. Aan het eind van elk hoofdstuk wordt een korte samenvatting gegeven. Met onder andere meer informatie over workshops, publicaties en aanbevolen literatuur.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de site: how2talk2kids.nl

 

Voor meer informatie gaat u naar www.meerpunt.nl .

 

 

-advertenties-

-goede doel-