Meerpunt is het Zoetermeerse centrum voor Jeugd en Gezin waar je terecht kunt met al je vragen over opvoeden en opgroeien. Deze organisatie is de verbinding tussen organisaties die samenwerken rondom het gezin in Zoetermeer. Het ‘Aandachts(Meer)puntje' gaat deze week over problemen op school.

Gaat het niet lekker op school?

jeugdformaatZit uw kind op het voortgezet onderwijs en loopt het niet lekker op school? Wilt u er eens over praten met een schoolmaatschappelijk werker? Kom dan langs bij het inlooppunt in de hoofdbibliotheek en stel je vragen aan Gwen Anthonia, schoolmaatschappelijk werker vanuit stichting Jeugdformaat.

Elke donderdag tussen 13.00-14.00 houdt zij een inloopspreekuur. U kunt met Gwen in gesprek gaan over uw vragen, twijfels of zorgen. Op deze manier kan de hulp, indien gewenst, snel worden ingezet.

Een voorbeeld uit de praktijk:

“Een ouder maakte zich zorgen over haar zoon op het voortgezet onderwijs. De jongen zat in het eerste jaar. Er waren al een paar gesprekken geweest op school en enkele incidenten voorgevallen waardoor de jongen inmiddels was geschorst. De moeder maakte zich zorgen en wilde met iemand spreken om te voorkomen dat de situatie met haar zoon op school verder zou escaleren. Zij belde naar Meerpunt en werd gewezen door één van de medewerkers op het vrije inloopspreekuur. Na een kennismakingsgesprek met de moeder bij Meerpunt heb ik samen met haar een afspraak gemaakt op school om de situatie te bespreken. Zo hebben wij samen geprobeerd een passende oplossing te vinden voor zowel de zoon als voor school”, aldus Gwen Anthonia, schoolmaatschappelijk werk/pluscoach.

Voor een overzicht van de inloopspreekuren gaat u naar: www.meerpunt.nl/ouders/paginas/meerpunt

 

Voor meer informatie gaat u naar www.meerpunt.nl .

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-