Meerpunt is het Zoetermeerse centrum voor Jeugd en Gezin waar je terecht kunt met al je vragen over opvoeden en opgroeien. Deze organisatie is de verbinding tussen organisaties die samenwerken rondom het gezin in Zoetermeer. Het ‘Aandachts(Meer)puntje' gaat deze week over pesten!

Gratis boekje: ‘kinderen PESTEN kinderen’

pesten kinderenMeerpunt kan helpen bij problemen met ‘pesten. ’ Bij het inlooppunt kunt u gratis het boekje ‘Kinderen PESTEN kinderen’ ophalen. Centraal staan kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en wat zij er zelf aan kunnen doen.

Het boekje begint met de vraag “Wat je moet weten over pesten?”. In dit hoofdstuk wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen plagen en pesten. Dit informatieboekje richt zich op kinderen die gepest worden, kinderen die pesten en de omstanders.

Veel persoonlijke verhalen door middel van ingezonden brieven geven de lezer een kijkje in het hoofd van deze kinderen. Waarom pesten de pesters? Hoe ervaren de gepeste kinderen dit en wat vinden de kinderen die eromheen staan van het pestgedrag? Tot slot ook een hoop tips voor alle kinderen die wat tegen pesten willen doen. Een aanrader om samen met je kind door te nemen!

 

Voor meer informatie gaat u naar www.meerpunt.nl .

 

 

-advertenties-

-goede doel-