Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton en Mai, staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over: Jongeren laten 4.500 euro liggen!

Jongeren laten 4500 euro liggenAls jongerenadviseur bij het JIP heb ik (Sefton) het plezier om Zoetermeerse jongeren te helpen geld los te peuteren bij de gemeente. Ik ben namelijk aanspreekpunt voor X-ZJON! hèt jongerenfonds voor Zoetermeerders tot en met 23 jaar met een goed idee.

Wat is dan een goed idee denk je nu vast?

Een goed idee is een actie, activiteit of project dat jij met minimaal 2 vrienden organiseert waarmee je Zoetermeer een stukje mooier, prettiger of meer saamhorig maakt. Je doet iets voor anderen, leert daar zelf enorm veel van en het is vooral ook erg leuk om te doen.

Klinkt nog best vaag hè? Nou denk bijvoorbeeld aan een musical over de watersnoodramp, een internetserie over jonge spionnen die de wereld van de ondergang redden, een sportdag voor verschillende groepen uit Zoetermeer of een open podium voor jonge Zoetermeerse muzikanten.

Eigenlijk kun je alle kanten op met X-ZJON!

Hier moet je op letten:

  • Je bent minimaal 12 en maximaal 23 jaar en woont in Zoetermeer,
  • Je organiseert zelf een activiteit, die niet 'consumerend' is (zoals een dagje naar het pretpark),
  • Je organiseert het samen met minimaal 2 andere jongeren,
  • Je voert de (organisatie van de) activiteit zoveel mogelijk zelf uit,
  • Je vraagt geen geld aan voor permanente aankopen (zoals een camera)
  • Je hebt nog niet eerder dit jaar geld aangevraagd voor eenzelfde activiteit,
  • De organisatie bestaat voornamelijk uit vrijwilligers, er mag voor maximaal 200 euro aan professionele diensten worden ingehuurd,
  • Je dient je volledig ingevulde aanvraag minstens 8 weken voor de geplande activiteit in.

Bij X-ZJON! kun je maximaal 1.500 euro voor je idee aanvragen. Soms is dat niet genoeg, maar geen zorgen. Er zijn gelukkig nog andere fondsen die we aan kunnen schrijven zodat je tot wel 4.500 euro op kunt halen. Daar kun je toch heel wat moois mee organiseren!

Bij het JIP helpen we je om je plan uit te werken en denken we graag met je mee. Zo zorg je dat je aan alles hebt gedacht, voordat je de aanvraag doet.

Kijk voor meer informatie en de spelregels op www.xzjon.nl en www.fonds1818-24.nl

 

Of kom eens langs bij JIP Zoetermeer op het stadhuisplein 4, dit is naast de bibliotheek. De openingstijden van JIP Zoetermeer zijn maandag tot en met donderdag van 13:00 tot 18:00 en vrijdag van 13:00 tot 21:00.

 

 

Kom langs bij het Jongeren Informatie Punt: Stadhuisplein 4 (naast de bieb).
Elke werkdag open van 13.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur.
Of bekijk de website: www.jipzoetermeer.nl

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-