Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton en Mai, staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over bijzondere bijstand.

 

Bijzondere bijstandAls je een minimuminkomen of een uitkering hebt dan is het vaak erg moeilijk om geld bij elkaar te schrapen voor extra uitgaven. Zeker als je hier geen rekening mee hebt gehouden. Bijvoorbeeld een wasmachine die stuk is of een eigen bijdrage die je moet betalen voor een medische behandeling.

In zulke gevallen zou je kunnen uitzoeken of jij hiervoor bijzondere bijstand kunt aanvragen bij de Gemeente Zoetermeer. Je moet bijzondere bijstand altijd aanvragen vóórdat je de kosten gaat maken, het gaat niet over rekeningen die je al hebt betaald.

Overleg eerst goed met de afdeling Werk Zorg en Inkomen of vraag advies bij het loket. Dan hoor je welke documenten of bewijsstukken je moet meenemen. Er wordt altijd gekeken hoeveel inkomen jij hebt en eventueel inkomsten van andere volwassenen waarmee je samenwoont. Onder andere met deze informatie wordt besloten of jij in aanmerking komt voor bijzondere bijstand.

Heb je hier nog vragen over of wil je er meer informatie over kom dan langs bij het JIP.

 

Kom langs bij het Jongeren Informatie Punt: Stadhuisplein 4 (naast de bieb).
Elke werkdag open van 13.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag tot 21.00 uur.
Of bekijk de website: www.jipzoetermeer.nl

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-