Meerpunt is het Zoetermeerse centrum voor Jeugd en Gezin waar je terecht kunt met al je vragen over opvoeden en opgroeien. Deze organisatie is de verbinding tussen organisaties die samenwerken rondom het gezin in Zoetermeer. Het ‘Aandachts(Meer)puntje' gaat deze week over samenwerking met het Opvoedbureau.

opvoedbureauWat doet het Opvoedbureau?

Meerpunt werkt samen met verschillende organisaties. Het Opvoedbureau Midden-Holland is er één van.

Opvoeden is net vliegeren: laten vieren en weer aantrekken. Je kind stimuleren maar ook grenzen stellen. Het klinkt zo eenvoudig, maar het is in de praktijk vaak anders. Soms weet je het als ouders even niet meer. Dan helpt het om met iemand te praten en je vragen, twijfels en zorgen te delen. Daarvoor kunt u terecht bij het Opvoedbureau. De pedagogisch adviseurs van het Opvoedbureau, Annet Westerhof en Annelies Meijer, bieden een luisterend oor, denken met u mee en adviseren over de beste aanpak. Maar u kunt er ook terecht voor informatie en folders.

Hoe werkt het?
Het Opvoedbureau werkt op afspraak. Meestal zijn een paar gesprekken al genoeg om uw zorgen weg te nemen en zelf weer verder te kunnen. Soms is er meer hulp nodig. Dan zoekt de pedagogisch adviseur samen met u naar andere begeleiding. Een bezoek aan het Opvoedbureau is gratis en u kunt er zonder verwijzing terecht.

U kunt telefonisch contact opnemen met Meerpunt voor het maken van een afspraak. Voor meer informatie: www.meerpunt.nl/ouders/paginas

 

Voor meer informatie gaat u naar www.meerpunt.nl .

 

-advertenties-

-goede doel-