meerpunt5Meerpunt is het Zoetermeerse centrum voor Jeugd en Gezin waar je terecht kunt met al je vragen over opvoeden en opgroeien. Deze organisatie is de verbinding tussen organisaties die samenwerken rondom het gezin in Zoetermeer. Het ‘Aandachts(Meer)puntje' gaat deze week over ochtendstress.

Veel ouders ervaren de ochtendspits als een stressvol begin van de dag. De Family Factory heeft daarom vier tips op een rijtje gezet om het ochtendritueel makkelijker te laten verlopen en gezelliger de deur uit te gaan met je kroost:

  1. Maak van slapen een prioriteit; Begin het jaar goed en neem je nachtrust serieus. Dat geldt natuurlijk ook voor de kinderen. Uitgeruste kinderen zijn doorgaans een stuk gezelliger!
  2. Doe ’s avonds alvast zoveel mogelijk voorbereiding; kleding klaarleggen, tafel dekken en bekers vullen kan allemaal al ‘s avonds.
  3. Bouw zoveel mogelijk routine op; routine is bijzonder heilzaam voor gestructureerde én ongestructureerde mensen. Zorg dus dat jij en je kinderen een vaste routine hebben. Heerlijk als de kinderen snappen dat ze zichzelf aankleden, maar niet zelf de gel pot legen!
  4. Bouw een ruime marge in: Zorg dat je ook echt op tijd van huis gaat zodat een poepluier van je jongste, een zachte band of vergeten gymtas niet meteen leidt tot een race tegen de klok.

Voor meer leuke en praktische tips om het gezinsleven makkelijker te maken kijk op www.familyfactory.nl



Voor meer informatie gaat u naar www.meerpunt.nl .

 

-advertenties-

-goede doel-