meerpunt2Meerpunt is het Zoetermeerse centrum voor Jeugd en Gezin waar je terecht kunt met al je vragen over opvoeden en opgroeien. Deze organisatie is de verbinding tussen organisaties die samenwerken rondom het gezin in Zoetermeer. Het ‘Aandachts(Meer)puntje' gaat deze week over omgaan met gescheiden ouders. 

Ben je gescheiden of ga je scheiden en maak je je zorgen om je kind van 6-8 jaar? Vanuit Meerpunt start regelmatig een Dappere Dino training speciaal voor kinderen in echtscheidingssituaties. De training is bedoeld om deze kinderen een steuntje in de rug te geven.

Op een speelse manier gaat je kind met nog zes andere kinderen én een speciaal opgeleide trainer van stichting Jeugdformaat aan de slag rondom het thema ‘scheiding’. Vragen als: “Hoe voelt het als je ouders gaan scheiden of gescheiden zijn?”, “Wat kan je daar als kind aan doen en waar kun je niets aan doen?” komen aan de orde. Het doel van de training is om je kind meer zelfvertrouwen te geven en een meer realistische kijk op de scheiding te geven.

Voor meer informatie gaat u naar www.meerpunt.nl .

 

-advertenties-

-goede doel-