Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton, Jaap en Emily van het JIP staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over: dure decemberdagen.

 

Dure decemberdagen

Dure decemberdagenJe kunt er eigenlijk niet omheen. De etalages staan vol met cadeaus, Mariah Carey klinkt door de speakers van de radio en de oliebollenkraam staat weer op het plein. Dit duidt er allemaal op dat het weer december is. Met de dure feestdagen zoals Sinterklaas, kerst en oud & nieuw, is het voor veel jongeren lastig om goed rond te komen met hun geld.

Als je merkt dat het ook voor jou lastig is om zonder schulden het jaar af te sluiten, kun je bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) langs gaan voor een gesprek. Samen met een medewerker kan je kijken op welke manier je kunt besparen op je uitgaven en hoe je eventueel meer inkomsten kunt krijgen. Bijvoorbeeld door een bijbaan te nemen. Een handig hulpmiddel om grip te krijgen op je in- en uitgaven is het bijhouden van een kasboekje. In je kasboek schrijf je precies op hoeveel geld je krijgt van bijvoorbeeld de studiefinanciering, bijbaan en zorgtoeslag. Daarnaast schrijf je ook al je uitgaven op zoals je telefoonkosten, uitgaan, kleding en benzine voor je scooter. Bij het JIP hebben we een kasboekje voor je klaar liggen en leggen we je meteen uit hoe dat werkt. Blijkt nu dat je meer uitgeeft dan dat je binnenkrijgt, dan kijken we op welke uitgaven je kan besparen.

Bij het JIP kan je binnenstappen zonder afspraak. Ook is het gratis én anoniem. Het JIP zit op het Stadhuisplein 4 in Zoetermeer, naast de bibliotheek. Het JIP is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Kijk ook op www.jipzoetermeer.nl voor meer informatie en tips of WhatsApp ons op 06-15888955

 

Door Sefton Nickless

 

Sefton is jongerenadviseur bij het JIP Zoetermeer, (Jongeren Informatie Punt), 079-3310055

Elke werkdag open van 13.00 tot 17.00 uur, behalve op woensdag.

Elke maandag Sense spreekuur voor al je vragen over anticonceptie, seks, seksualiteit en SOA.

Elke dinsdag Context spreekuur voor vragen over alcohol, drugs, gamen en gokken.

‘Jonge moederspreekuur’ en ‘Geld en schuldenspreekuur’ op afspraak, dus bel met 079-3310055.

Je kunt het JIP ook WhatsAppen op 06-15 888 955

 

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

-advertenties-

-goede doel-