jip zoetermHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton, Jaap en Emily van het JIP staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over: huiswerk.

 

Huh, huiswerk, wat is dat?!

Wat is het meest storende van school? Juist, het huiswerk. Wie kijkt er nou niet tegen huiswerk op? Het lijkt soms wel de Himalaya!

HuiswerkbergToch is het vaak minder dan je denkt. En het JIP heeft een paar handige tips voor je die je helpen met concentreren. Je hoeft geen smoezen te bedenken als ‘ik ben moe’, ‘ik ben de tijd vergeten’, ‘het is weekend, dan ga ik niks doen!’, ‘ik heb afgesproken met vrienden’. Huiswerk maken kan ook leuk zijn mits je het goed aanpakt, daarna heb je alle tijd van de wereld om te slapen, de tijd te vergeten of het weekend te vieren.

Als je aan de slag gaat, probeer dan deze tips:

1.            Maak je hoofd leeg voordat je aan jouw huiswerk begint, denk hierbij aan: sporten, muziek luisteren, iets eten of wandelen.

2.            Sorteer je huiswerk op wanneer het af moet zijn. Heb jij iets wat morgen af moet zijn? Ga daar dan als eerste mee aan de slag. (maar let ook op die grote opdracht die je volgende week in moet leveren).

3.            Muziek kan helpen bij het maken van huiswerk, zet de muziek alleen niet te hard!

4.            Neem je pauzes! Voor ieder uur studeren neem je maximaal een kwartier pauze. Maak een verse kop koffie of thee en haal een frisse neus, dit is goed voor je hersenen!

5.            Begin met iets makkelijks. Je zal merken dat als je eenmaal bezig bent, het allemaal wel meevalt..

6.            Als je een vraagt niet weet, ga dan naar de volgende. Zo blijf je niet hangen.

Hopelijk kun je nu weer verder met je huiswerk, maar wat doe je als je echt vast loopt? Soms zijn er hele goeie redenen waarom jij (tijdelijk) niet mee kan komen op school. Je ouders hebben veel ruzie, je zit niet lekker in je vel, misschien heb je ADHD en weet je het zelf nog niet.

Spreek de schoolmaatschappelijk werker aan of kom langs bij het JIP Zoetermeer. Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Je kunt ook met ons WhatsAppen op 06-15 888 955!

Door Sefton Nickless

 

Sefton is jongerenadviseur bij het JIP Zoetermeer, (Jongeren Informatie Punt), 079-3310055

Elke werkdag open van 13.00 tot 17.00 uur, behalve op woensdag.

Elke maandag Sense spreekuur voor al je vragen over anticonceptie, seks, seksualiteit en SOA.

Elke dinsdag Context spreekuur voor vragen over alcohol, drugs, gamen en gokken.

‘Jonge moederspreekuur’ en ‘Geld en schuldenspreekuur’ op afspraak, dus bel met 079-3310055.

Je kunt het JIP ook WhatsAppen op 06-15 888 955

 

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-