Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton, Jaap en Emily van het JIP staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over: niet lekker in je vel zitten.

 

Niet lekker in je vel?

Foto bij lekker in je velIedereen heeft het wel eens. Zo’n dag dat het allemaal tegen zit. Hierdoor kan je een ongelukkig gevoel krijgen en heb je er even geen zin meer in. Het kan ook gebeuren dat het niet bij één dag blijft, waardoor je langere tijd niet lekker in je vel zit. Je kunt dan wachten tot het vanzelf over gaat, maar zo gemakkelijk gaat het niet altijd. En soms wordt het alleen maar erger. Als je niet op past raak je in de problemen op school, werk of raak je vanwege je slechte humeur je vrienden kwijt.

Als je niemand om je heen hebt die jou kan opvrolijken, kun je gelukkig wel naar het Jongeren Informatie Punt toe. Naast informatie en advies bieden zij ook een luisterend oor voor alle jongeren. Het maakt niet uit wat er speelt of waar je het over wilt hebben. Ze kunnen je verder helpen naar specialisten die je uit je dip helpen.

Wil je nu niet langskomen bij het JIP, maar wil je wel meer informatie? Neem dan eens een kijkje op www.jipzoetermeer.nl.  In het hoofdstuk over ‘hulp’ staat meer informatie en belangrijke adressen.

Door Sefton Nickless

 

Sefton is jongerenadviseur bij het JIP Zoetermeer, (Jongeren Informatie Punt), 079-3310055

Elke werkdag open van 13.00 tot 17.00 uur, behalve op woensdag.

Elke maandag Sense spreekuur voor al je vragen over anticonceptie, seks, seksualiteit en SOA.

Elke dinsdag Context spreekuur voor vragen over alcohol, drugs, gamen en gokken.

‘Jonge moederspreekuur’ en ‘Geld en schuldenspreekuur’ op afspraak, dus bel met 079-3310055.

Je kunt het JIP ook WhatsAppen op 06-15 888 955

 

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-