Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton, Jaap en Emily van het JIP staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over: OV-chipkaart.

 

Ruzie met je OV-chipkaart?

Ruzie met OVVeel studenten kennen het probleem. Je gaat eindelijk studeren, andere school, nieuwe klasgenoten en eindelijk gratis reizen met het openbaar vervoer want je krijgt een OV-chipkaart. Hiervoor heb je netjes een OV-chipkaart aangevraagd met studentenreisproduct. Maar als je deze gaat gebruiken, blijkt dat hij alleen geldig is in de weekenden in plaats van jouw schooldagen. Wat nu?!

Geen paniek! Het Jongeren Informatie Punt (JIP) helpt  je met alle vragen over de OV-chipkaart. Samen wordt uitgezocht hoe het zit en wordt bijvoorbeeld met de hulplijn van de OV-chipkaart gebeld. Het zou toch zonde zijn dat als je er zelf niet uitkomt, je teveel moet betalen voor je buskaartje.

Bij het JIP werken echte doorzetters die zich inzetten voor jongeren. Zit je ergens mee en kom je er niet uit? Kom dan langs bij het JIP. Je vindt het JIP op het Stadhuisplein 4, naast de bibliotheek.

Door Sefton Nickless

 

Sefton is jongerenadviseur bij het JIP Zoetermeer, (Jongeren Informatie Punt), 079-3310055

Elke werkdag open van 13.00 tot 17.00 uur, behalve op woensdag.

Elke maandag Sense spreekuur voor al je vragen over anticonceptie, seks, seksualiteit en SOA.

Elke dinsdag Context spreekuur voor vragen over alcohol, drugs, gamen en gokken.

‘Jonge moederspreekuur’ en ‘Geld en schuldenspreekuur’ op afspraak, dus bel met 079-3310055.

Je kunt het JIP ook WhatsAppen op 06-15 888 955

 

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

-advertenties-

-goede doel-