jip-tip

 

De JIP medewerkers: Emily, Sefton en Jaap

Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met vele vragen, van sex tot huisvesting en studie, niets is te gek! De medewerkers van het JIP, Sefton, Jaap en Emily van het JIP staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk ben je met elke vraag, klein of groot, van harte welkom bij het JIP. Zowel op de lokatie naast de Bibliotheek (Stadhuisplein 4) als online.

Op Zoetermeer Actief geeft het JIP om de week een handige JIP Tip, deze week gaat de tip over: veilig vrijen.

 

Zwoele zomeravonden en hete herfst

Dat de zomer lekker op temperatuur is gekomen hebben juli en augustus wel bewezen. Op die fantastische warme middagen en avonden werd er flink wat af geflirt. En dat het niet alleen bij flirten blijft merk je weer bij het JIP. Ook nu het weer wat kouder wordt kruipen stelletjes dichter tegen elkaar aan.

De condooms gaan als warme broodjes over de toonbank (10 voor een euro). Er wordt dus flink wat veilig gevreeën en dat juichen we alleen maar toe!

Door tijdens de seks een condoom te gebruiken bescherm je jezelf tegen 'Seksueel Overdraagbare Aandoeningen' (SOA) en je voorkomt er ook nog eens een zwangerschap mee.

Stel dat je condooms op zijn of je even geen condoom bij de hand hebt… en je gaat toch vrijen. Weet dan dat je bij het JIP Den Haag, JIP Zoetermeer en SOA Centrum Den Haag terecht kan voor gratis en anonieme SOA testen. Zeker als je met verschillende mensen onveilig hebt gevreeën is het verstandig om je te laten testen. Want je hoeft niet altijd te merken dat je een SOA hebt.

Kijk voor het overzicht van de testdagen op www.jipzoetermeer.nl

Door Sefton Nickless

 

Sefton is jongerenadviseur bij het JIP Zoetermeer, (Jongeren Informatie Punt), 079-3310055

Elke werkdag open van 13.00 tot 17.00 uur, behalve op woensdag.

Elke maandag Sense spreekuur voor al je vragen over anticonceptie, seks, seksualiteit en SOA.

Elke dinsdag Context spreekuur voor vragen over alcohol, drugs, gamen en gokken.

‘Jonge moederspreekuur’ en ‘Geld en schuldenspreekuur’ op afspraak, dus bel met 079-3310055.

Je kunt het JIP ook WhatsAppen op 06-15 888 955

 

Alle JIP Tips vindt u terug op onze pagina: jeugd - JIP Tip!

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-