P1120690

Jim Lorsheijd

15, jaar, hockey, MHCZ, Mixed Hockey Club Zoetermeer

Hoe lang train je al:

Sinds mijn vijfde jaar, dus nu al zo’n 10 jaar.

Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?:

Er is drie keer training per week en elke week een wedstrijd.

Doe je mee aan wedstrijden?

Ik speel nu in de jongens B1, we spelen nu in de topklasse en we willen gaan voor de Super B klasse, dat is het een na hoogste niveau, onder landelijk. Er zitten 14 of 15 spelers in het team en ik ben spits. Soms speel ik ook wel als centraal aanvallende middenvelder.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

P1110488Als team zijn we nog nooit kampioen geworden, maar we spelen wel in de topklasse. Bij sommige wedstrijden heb ik wel echt het gevoel ‘wow, vandaag hebben we goed gespeeld!’, dan maakt het niet uit of we winnen of niet. Ook als je verliest, maar het de tegenstander heel moeilijk kan maken kan het een heel geode wedstrijd zijn.

Mijn beste prestatie zelf was in 2014 toen ik mee deed bij het NK Shootout competitie, daar werd ik eerste van Zuid-Holland. Daardoor mocht ik door naar het NK zelf, waar ik 5e van Nederland werd. Bij een NK Shootout heb je 8 seconden om van de 23 meterlijn de keeper te passeren en te scoren. Dan is je techniek heel belangrijk, al kan je ook wel een beetje geluk gebruiken!

Wat wil je bereiken?
Ik zou graag op een hoog niveau willen blijven spelen met het team, het zou een mooie prestatie zijn om bijvoorbeeld in de top 3 te komen van de Super B Competitie.

Wat vind je het leukst aan jouw sport?
Het leukste vind ik het samen spelen met anderen en individueel aan je techniek kan werken. Je kan je team helpen als bijvoorbeeld de wedstrijd niet lekker loopt door positief te blijven en als je dan ook nog een keer kan scoren of helpen met een assist krijgt iedereen er weer vertrouwen in.

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren bij trainingen en elke keer een stapje beter te worden.

Wat is belangrijk in jouw sport?
Het is belangrijk dat je team positief blijft, als iedereen negatief denkt dan lukt het niet meer. Je moet elkaar dingen gunnen, iemand anders een assist geven zodat die kan scoren. Het samen spelen is het belangrijkst.

Binnen het spel moet je er serieus voor gaan en is iedereen gelijk, daarbuiten kan je wel vrienden zijn.

Heb je iets heel leuks meegemaakt met je sport?
Afgelopen weekend zijn we met het hele team naar Hockeyloverz geweest, dat is een festival hier in Zoetermeer bij Silverdome. Je kan er wedstrijden spelen, maar ook veel leuke dingen doen met je team en feesten.

Buiten het trainen doen we ook veel dingen met het team, zoals een uitje of een keer samen gaan eten.

En het is geweldig om terug te kijken op een geweldig jaar, dat we zo ver zijn gekomen met het team!

In 2012 ben ik in Londen gaan kijken naar de hockeywedstrijden op de Olympische Spelen, toen zagen we de Nederlandse vrouwen kampioen worden. Dit jaar was het WK hockey in Den Haag, toen zijn we ook een aantal wedstrijden gaan kijken.

Heb je andere hobby’s of sporten?
Niet echt andere sporten, wel natuurlijk met mijn vrienden af en toe voetballen of chillen.

 

U vindt alle jeugdinterviews terug via: www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews

-goede doel-