20150619 55065Jeremy Neijssel

11 jaar, theater bij Warm Water Jeugdtheater

Hoe lang oefen je al:

1,5 jaar, één keer per week 1,5 uur.

Doe je mee aan voorstellingen?

Ja, ik heb meegedaan met de WWJ voorstellingen Peter Pan en De Drie Biggetjes, en aan de kerstproductie van Greg en Baud, Oliver! Deze winter mag ik als figurant meespelen in het Efteling Theater, bij de musical Pinokkio, dat lijkt me ook echt heel leuk!

Aan het begin van de voorstelling is het altijd heel spannend, omdat je niet weet hoe het zal gaan. Maar meestal als je eenmaal in de voorstelling zit gaat het vanzelf, dan kan het bijna niet meer fout!

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

Ik speelde dit jaar Loewie de vos in de musical de Drie Biggetjes, de eindproductie van WWJ 1. Hij is lekker sluw en haalt grapjes uit. Het was leuk om op het toneel iemand te verraden! Dat doe je in het echt natuurlijk niet, maar op toneel mag het wel. Als het in je tekst staat mag je gewoon schelden of iemand voor gek zetten op toneel!

20141230 38545 20150619 55726

Wat wil je bereiken?
Ik wil graag in hele grote producties spelen zoals Billy Elliott, ik zou wel net zo goed willen worden. In spel dan, want dansen kan ik niet zo goed! Afgelopen jaar ben ik met mijn familie naar Billy Elliott geweest, dat was echt zo’n mooie voorstelling.

Wat vind je het leukst aan jouw discipline?
Ik vind spel het leukste, bij theater oefen je ook zang en dans, maar het echte toneelspel trekt mij het meest. Ik vind het zo leuk omdat je echt iemand anders kan zijn met andere emoties en gedachten. Je kan zo iemand spelen die helemaal gestoord is of heel verdrietig of blij of boos. Ik kan me ook goed inleven in een rol, dan voel je je echt zelf verdrietig als je dat moet spelen omdat je zo goed in je rol zit.

Wat is belangrijk in jouw discipline?

Ze letten heel goed op of je je tekst wel goed kent. En de dansjes en liedjes moet je ook goed onthouden. Verder moet je hard praten zodat je goed verstaanbaar bent en je moet je goed inleven in je rol, zodat het publiek het ook echt gelooft.

 

20150619 55769 20150619 55810

Heb je iets heel leuks meegemaakt?
Ik vind het allemaal eigenlijk wel heel leuk! Bij Oliver speelde ik een weeskind en moesten we in het weeshuis een hele vieze pap eten! Daar was ik niet zo blij mee, het was echt vies, maar het was wel heel leuk!

Het is ook heel erg leuk dat je echt met de hele groep een musical moet neerzetten, je kan het niet in je eentje. Het is tijdens de voorstellingen en het oefenen ook altijd heel gezellig met de groep.

Heb je andere hobby’s of sporten?
Ik zit ook op atletiek en karate, ik hou van sporten! Maar ook van minecraft, computerspelletjes, gamen, buitenspelen en nog veel meer.

 

 

U vindt alle jeugdinterviews terug via: www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews

-goede doel-