gabyGaby van Dijk, 14 jaar

SG WZC, dit is een combinatie van de verenigingen WVZ en ZVZ

Hoe lang train je al:

3,5 jaar

Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?:

10 keer per week, vaak twee trainingen op een dag. De meeste trainingen duren een uur of langer. Daarnaast ga ik zelf nog vaak hardlopen.

Doe je mee aan wedstrijden?

Ja, ik speel in het 2e Damesteam en ben invaller in het 1e Damesteam. Een team telt 13 spelers, waarvan er 7 tegelijk in het water liggen. Daarnaast speel ik ook nog vaak in jeugdteams.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

Gaby 3Met het Dames 1 team zijn we dit jaar gepromoveerd naar de Eerste Klasse Bond, de op een na hoogste klasse van Nederland. Voor mezelf was de beste prestatie de eerste keer dat ik scoorde in Dames 1, ik mocht invallen en scoorde. Dat is wel een heel lekker gevoel!

Wat wil je bereiken?
Ik wil graag zo hoog mogelijk spelen. Ik zit daar al dicht bij, ik hoop dat ik volgend jaar ook op proef mag meetrainen bij Jong Oranje en ik train ook mee met de senior dames van GZC Donk in Gouda, die spelen in de Hoofdklasse.

Wat vind je het leukst aan jouw sport?
Ik vind he heel leuk dat je met waterpolo alles tegelijk doet, aanvallen én verdedigen. En ik ben echt een waterrat, ik heb ook een tijd wedstrijdzwemmen gedaan. Maar in vergelijking met waterpolo is dat best saai!

Ik heb een heel leuk team, ken eigenlijk iedereen. Mijn moeder speelde ook waterpolo in Zoetermeer en mijn nichtje ook, het zit dus ook wel in de familie! Mijn vader en oom speelden trouwens ook waterpolo!

Wat is belangrijk in jouw sport?
Het is heel belangrijk dat je het met je team doet en niet alles alleen wil doen. Goed samen spelen is ook veel leuker, als ik een goede assist geeft zodat iemand anders kan scoren vind ik dat zelf ook een heel goed gevoel. Tijdens wedstrijden is communicatie met elkaar heel belangrijk, tijdens een wedstrijd kan je bijvoorbeeld ´overnemen!´ roepen als je ziet dat een medespeler jouw tegenstander over neemt.

Heb je iets heel leuks meegemaakt met je sport?
Ik ben naar het NK geweest, niet gespeeld, maar dat was toch al heel leuk om mee te maken. Dit jaar ga ik waarschijnlijk wel meedoen aan de play offs.

Aan het begin van het seizoen is er altijd een groot toernooi met de wedstrijdselectie van SG WZC. Dan speel je heel veel wedstrijden tegen andere teams uit de regio en dan slapen we met zijn allen in tenten op het grasveld, dat is in Oosterhout in Brabant. Dat is drie dagen en een van de avonden is er ook een groot feest. Soms hebben er spelers de dag erna een kater en kunnen ze niet meer spelen! Dat is weer een voordeel dat ik 14 ben, ik mag nog niet eens drinken dus ik zorg er wel voor dat ik de dag erna weer fit ben!

Heb je andere hobby’s of sporten?
Ik vind skaten heel leuk, ik skate vaak een rondje Noord-Aa. Ook ga ik graag skiën.

 

 

Foto's: Olaf Otten

 

Zoetermeer is een stad met heel veel mogelijkheden op sport en cultuurgebied. In de zomervakantie laten we jeugd aan het woord over hun favoriete sport, instrument of passie.

U vindt alle jeugdinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews

 

 

Zie ons overzicht sportaanbieders

Overzicht sportevenementen

-goede doel-