wesley1Wesley Teeuwisse, 16 jaar

FC Zoetermeer, B1

Hoe lang train je al:

Ik ben op mijn vijfde begonnen en train nu dus al 11 jaar.

Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?:

Drie keer in de week 1,5 uur en dan nog een wedstrijd van 2 keer 40 minuten.

Doe je mee aan wedstrijden?

We spelen in de Eerste Klasse, maar we werken er aan om volgend seizoen weer te promoveren naar de hoofdklasse. Ik ben eerste keeper van het team.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

We zijn twee seizoenen geleden (2013) tweede geworden in de competitie in de hoofdklasse en in het zelfde seizoen werden we ook tweede in de Bekerwedstrijden. Ik heb zelf een aantal maanden meegespeeld in de regionale KNVB selectie. Helaas viel ik na de laatste selectie af, maar ik heb er wel heel veel van geleerd. Het was een hele leuke tijd en het is daar heel professioneel geregeld.

Wat wil je bereiken?
Op dit moment is plezier het allerbelangrijkste! Ik wil wel proberen om toch weer bij de KNVB selectie te komen. Aankomend seizoen ga ik in ieder geval laten zien wat ik kan. Maar je moet ook een beetje geluk hebben. Als de scout komt bij een wedstrijd waar je als keeper niet echt veel te doen hebt dan kan ik ook niet laten zien hoe goed ik ben.

Wat vind je het leukst aan jouw sport?
Ik heb de eerste paar jaar gespeeld als veldvoetballer, maar merkte dat ik beter kon keepen. En ik vind het erg leuk om te laten zien wat ik kan. Een op één vind ik erg leuk, met alleen de spits tegenover je zonder andere verdedigers. Dan komt het helemaal op jou aan. Je kan als keeper alles verpesten maar ook alles redden, er hangt best veel van je af, maar een beetje druk vind ik juist leuk!

Wat is belangrijk in jouw sport?
Teamgevoel, dat is het eerste wat in mij op komt. Je kan niet draaien op 1 speler, maar moet het echt met zijn allen doen. Als je elkaar de bal niet gunt dan lukt het niet, je moet er echt met zijn allen voor gaan. Ik speel al sinds ik begon met voetballen samen met de jongens van mijn team. We kennen elkaar heel goed en zijn vrienden, het is een heel hecht team geworden.

Heb je iets heel leuks meegemaakt met je sport?
De KNVB finale vond ik heel gaaf! Dat leek een beetje op een tv finale, met heel veel supporters. We kwamen ook heel officieel het veld op in twee rijen, alles was super goed geregeld. We begonnen die wedstrijd heel goed maar hebben uiteindelijk jammer genoeg wel verloren. We speelden tegen een team dat drie niveaus hoger speelde dan wij, dan weet je van tevoren ook wel dat het heel moeilijk gaat worden. Maar het was al heel gaaf om in de finale te staan!

Heb je andere hobby’s of sporten?

Ik heb geen tijd voor andere hobby’s, moet me ook concentreren op school. Ik werk wel, bij afhaalrestaurant Suki op de Oranjelaan. Dat is een soort hobby geworden omdat het heel erg leuk werk is!

Ik ben begonnen bij FC Zoetermeer en er nooit meer weg gegaan, het is een hele leuke vereniging! Ze doen erg veel voor de jongeren en laten de oudere teams de jongste kinderen helpen. Dat geeft een heel goed clubgevoel. We mogen bijvoorbeeld bij de F’jes een wedstrijd fluiten. En ondertussen ken ik er zo’n beetje iedereen, dat is ook heel gezellig! Die gezellige sfeer hangt er altijd, dus ik kom altijd met veel plezier op mijn club.

 

Zoetermeer is een stad met heel veel mogelijkheden op sport en cultuurgebied. In de zomervakantie laten we jeugd aan het woord over hun favoriete sport, instrument of passie.

U vindt alle jeugdinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews

 

 

Zie ons overzicht sportaanbieders

Overzicht sportevenementen

-goede doel-