Fc Tiemen 1Tiemen de Boer (gele shirt), 12 jaar

Voetbal, FC Zoetermeer

Hoe lang train je al:

Sinds mijn vijfde, dus nu 7 jaar.

 

Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?:

3 keer per week 1,5 uur en dan elke zaterdag een wedstrijd

 

Doe je mee aan wedstrijden?

Ik zat afgelopen seizoen bij de D2, en kom in ieder geval weer bij de selectie maar het is nu nog niet bekend of dat D1 of D2 wordt. Mijn team speelt Tweede Klasse. Ik speel rechts back (verdedigend) en rechts buiten, als aanvaller.

 

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

Toen ik nog in de E speelde scoorde ik een keer in de laatste minuut, dat was ook meteen het winnende doelpunt want toen werd het 2-1.

Ik ben met mijn team nog nooit kampioen geworden, maar we winnen wel vaak op toernooien. We zijn dit jaar in de middenmoot geëindigd, dus dat is op zich al mooi! Dit jaar werden we op het thuistoernooi van FC Zoetermeer tweede!

 

Wat wil je bereiken?
Ik hoop profvoetballer te worden! Ik ben nog niet gescout, maar zou dat wel erg leuk vinden. Of om een training te krijgen van een prof! Voorlopig heb ik er gewoon heel veel plezier in.

 

Wat vind je het leukst aan jouw sport?
Ik vind het heel leuk dat het een teamsport is, dat je het samen moet doen. Met sommige jongens speel ik al heel lang samen en ik heb er veel vrienden. In het team kun je elkaar ook coachen, bv iemand waarschuwen dat de bal op rechts komt. De trainer noemt dat praten in het veld, het is heel belangrijk dat je met elkaar in contact blijft.

 

Wat is belangrijk in jouw sport?
Je moet een goede conditie hebben, ik speel n u wedstrijden van 30 minuten per helft, dat moet je natuurlijk wel kunnen volhouden. Ik ben vooral goed in snelheid, er zijn maar weinig jongens die me inhalen, zelfs met de bal aan de voet! Ik ben ook goed in afspelen en schieten op doel.

 

Heb je iets heel leuks meegemaakt met je sport?
Een jaar geleden deed ik mee aan een groot toernooi in Duitsland, dat waren heel goede tegenstanders uit heel Europa. We sliepen het hele weekend in een jeugdherberg en speelden verschillende wedstrijden tegen andere landen. We zijn niet heel ver gekomen want ze hadden allemaal een heel hoog niveau, maar het was wel heel leuk om te doen.

Het tentenkamp van FCZ is ook heel gaaf. Dit jaar heb ik meegedaan als begeleider en daarvoor twee keer als deelnemer. Als je te oud bent om deel te nemen mag je in de begeleiding en dan help je de jongere kinderen met de spelletjes.

Er worden ook heel veel activiteiten georganiseerd, zoals bv met Halloween. Dan moet je met een groepje door het bos lopen bij Dekker en onderweg laten ze je schrikken en kom je allemaal rare en spannende dingen tegen.

 

Heb je andere hobby’s of sporten?
Ik skate graag buiten en vind met vrienden buiten spelen leuk. In de winter ga ik vaak schaatsen bij Silverdome. Tafeltennis vind ik ook wel heel leuk maar ik kan niet alles tegelijk! De trainingen voor voetbal kosten al best veel tijd!

 

Zoetermeer is een stad met heel veel mogelijkheden op sport en cultuurgebied. In de zomervakantie laten we jeugd aan het woord over hun favoriete sport, instrument of passie.

U vindt alle jeugdinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews

 

 

Zie ons overzicht sportaanbieders

Overzicht sportevenementen

-goede doel-