nirecka 2Nirecka van Rhee, 7 jaar

Viool spelen bij het CKC

Hoe lang doe je dit al?

Bijna een jaar

 

Hoe vaak (hoeveel uur) per week oefen je?

Op zaterdag ga ik een uur naar les bij het CKC van juf Genevieve van Dijk. Thuis oefen ik elke dag een uurtje.

 

Wat is belangrijk bij jouw instrument?

Je legt je viool links in je nek en de stok in je rechterhand. Je haalt de stok heen en weer over de snaren, dit doe je door met je pols te bewegen waar je je stok vasthoudt. Soms strijk je over alle vier de snaren, soms over twee. Ook gebruik je soms je linkerhand om snaren in te drukken. Het is wel moeilijk om de snaren niet te hard in te drukken.

 

nirecka 1Treed je ook wel eens op?

Ik heb een keer opgetreden bij het CKC samen met een pianist en keer samen met andere violisten. Ook mocht ik op school optreden voor Sinterklaas.
Wat vind je zo leuk aan vioolspelen? Ik vind het leuk dat ik er hele hoge noten mee kan spelen. Soms zing ik er ook bij.
Wat voor muziek vind je leuk om te spelen? Ik vind het het leukst om kinderliedjes te spelen. Mijn favoriete liedje is "er was eens een kabouter".
Wat wil je bereiken met je muziek? Ik wil er wel altijd mee door blijven gaan, want ik vind het heel leuk. Ik hoop dat ik later veel mag optreden.

 

Wat is jouw sterkte kant?

Het spelen met de pols. Je moet dus met je pols wiebelen maar wel zorgen dat de stok recht gaat. Hierdoor klinkt het veel mooier.

 

Heb je zelf een voorbeeld, wie is jouw held?
Mijn grote voorbeeld is Mozart.


Heb je nog andere hobby's?

Tennissen en zwemmen. Ook ben ik ambassadeur van 'Stichting Opkikker'.


Kun je nog andere instrumenten bespelen?
Een heel klein beetje piano, maar dit vind ik veel moeilijker want de noten bij piano zijn veel ingewikkelder dan voor een viool.

 

 Door: Wendy Vroedsteijn

 

Zoetermeer is een stad met heel veel mogelijkheden op sport en cultuurgebied. In de zomervakantie laten we jeugd aan het woord over hun favoriete sport, instrument of passie.

U vindt alle jeugdinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews

 

 

 

Zie ons overzicht sportaanbieders

Overzicht sportevenementen

-goede doel-