Zoetermeer is een stad met heel veel mogelijkheden op sport en cultuurgebied. In de zomervakantie laten we jeugd aan het woord over hun favoriete sport, instrument of passie.

U vindt alle jeugdinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews

propatria

 Tania Verbree Maartense, 13 jaar

Turnen bij Pro Patria

Hoe lang ben je al bezig?

Ongeveer 3 jaar in totaal, ik ben er een tijdje mee gestopt en ben daarna weer door gegaan.

 

Hoeveel train je per week?

1 uur

 

Doe je mee aan wedstrijden?

Ja, bijna aan alle wedstrijden: vloer en toestel. Vloer vind ik het leukst, omdat het een soort dansen is, dat trekt mij wel.

 

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

Ik werd vorig jaar tweede bij de toestelwedstrijden in Zoetermeer, dan doe je 4 dingen: ringen, bal, rekstok en lange mat. Op rekstok was ik het beste, daar heb ik veel punten mee verdiend.

 

Wat wil je bereiken?

Ik wil later graag doorgaan met dans, hiphop lijkt me erg leuk om te doen. Ik vind het leuk om de hele tijd te blijven bewegen en dansen, net als bij het onderdeel vloer. Hiphop is lekker actief!

 

Wat vind je het leukst aan jouw discipline?

Ringen vind ik ook erg leuk om te doen. Ik leer steeds nieuwe dingen erbij die ik nog nooit had gedaan. En ringen gaat lekker snel!

 

Volg je iemand speciaal, wie is jouw held?

Niet echt. Ik train meer voor het plezier.

 

Heb je iets heel leuks meegemaakt?

Soms, als het bijna vakantie is bijvoorbeeld, mogen we zelf uitzoeken wat we willen doen op de les! Dan gaan we bijvoorbeeld een tikspelletje doen terwijl we overzwaaien met de touwen, dat is lachen! Het is een hele gezellige groep.

 

Heb je andere hobby’s of sporten?

Ik vind het erg leuk om te koken, op school leren we nu koken zoals omelet en pannenkoeken. Thuis help ik soms ook mee met koken.

 

Zie ons overzicht sportaanbieders

Overzicht sportevenementen

-goede doel-