Zoetermeer is een stad met heel veel mogelijkheden op sport en cultuurgebied. In de zomervakantie laten we jeugd aan het woord over hun favoriete sport, instrument of passie.

U vindt alle jeugdinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews  

 margi

 Margi Sinniah, 17 jaar

Dutch school of popular music Amsterdam, vooropleiding

 

Hoe lang ben je al bezig?

margi-peuterVanaf dat ik baby was eigenlijk al! Muziek op schoot enzo… maar echt lessen ongeveer vanaf 4 jaar. Eerst algemene muzikale vorming, piano, koor, en daarna de vooropleiding.

 

Hoe vaak oefen je?

Eén keer per week les in Amsterdam, maar dan wel drie lessen achter elkaar: theorie, band coaching en individuele les op toetsen. Daar ben ik, met reistijd, dan de hele zaterdag mee bezig! Net op tijd weer thuis voor het avondeten.

Oefenen doe ik elke dag, zoveel ik kan naast school. Ik vind het altijd wel leuk om te oefenen dus het is zeker geen straf. Soms ben ik heel erg gefrustreerd als het niet lukt en gooi ik een moeilijk stuk aan de kant maar ik pak het altijd wel weer op.

 

Doe je mee aan voorstellingen?

Vooral uitvoeringen op school (ik zit op het Erasmus), en op de vooropleiding. Op het Erasmus heb je veel voorstellingen, zoals elk jaar het kerstconcert en het Groot toneel. Er was een jazz uitvoering waar ik dit jaar aan mee deed als afsluiting van de ckv lessen. De vooropleiding heeft drie periodes, met aan het eind van elke periode een uitvoering, daar krijg je dan ook weer feedback op.

 

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

Mijn muziek, die ik zelf gemaakt heb is een paar keer gebruikt op tv, bij programma´s zoals 1 vandaag, Kassa, Opsporing verzocht en een reclamespotje voor het Oogfonds.

Ik vind het heel erg leuk om mijn vooruitgang te merken. Als ik nu een liedje zing of speel van vorig jaar merk ik dat het nu veel beter gaat. Toen ik auditie deed voor de vooropleiding had ik nog nooit zangles gehad en vroegen ze me of ik ook door wou gaan met zang omdat ze me zo goed vonden!

 

Wat wil je bereiken?

margi2Ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen en wil me blijven ontwikkelen in de muziek en samen met anderen muziek maken. Mijn eerste doel is nu om toegelaten te worden tot het conservatorium omdat ik daar heel veel nog kan leren. Ik wil daar als hoofdvak toetsen gaan doen en als bijvak zang.

 

Wat is er zo leuk aan?

Ik kan er heel veel emotie in kwijt, als ik boos ben speel ik piano maar ook als ik blij ben of niet weet wat ik moet doen. Als ik een paar dagen niet kan spelen wil ik gewoon weer heel erg graag achter een piano zitten! Het is ook het overbrengen van je gevoel via de muziek. Als je samen muziek maakt en op één lijn zit is dat nog mooier dan in je eentje. Ik kan zelf niet drummen maar vind het wel geweldig om te zien hoe de drummer speelt. Je speelt allemaal op een heel andere manier hetzelfde nummer en maakt er samen iets moois van.

 

Wat is jouw sterke kant?

Ik ben goed in theorie en men zegt dat ik een hele mooie stem heb, verder vind ik heel moeilijk om te bedenken wat mijn sterkste punt is. Ik denk dat het ook mijn gedrevenheid is, ik wil dit gewoon heel graag en doe er alles aan om het te bereiken.

 

Heb je iets heel leuks meegemaakt?

Ik heb nu een hele leuke vriendengroep waar bijna iedereen muziek maakt . Als we afspreken neemt iedereen een instrument mee en wordt het heel gezellig!

Ik geniet enorm van live optredens! Zo ben ik bij Joe Bonamassa geweest en bij Pink pop dit jaar, dat is heel inspirerend. Daar komt gewoon samen wat ik zelf ook zo graag wil doen en gaaf vindt.

 

Zie ons overzicht sportaanbieders

Overzicht sportevenementen

-goede doel-