Zoetermeer is een stad met heel veel mogelijkheden op sport en cultuurgebied. In de zomervakantie laten we jeugd aan het woord over hun favoriete sport, instrument of passie.

U vindt alle jeugdinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/jeugd/jeugd-interviews

sterre-metfilmmoeder

Sterre, zittend, tijdens de voorstelling Hallelujah

 

Sterre Kuijpers, 17 jaar

Theater bij Warmwater Jeugdtheater

Hoe lang ben je al bezig?

3 jaar bij het Warmwater Jeugdtheater, daarnaast heb ik ook meegedaan aan Schooltoneel , het Grote toneel van Erasmus (de voorstelling ‘Tsjechov’), en het project Your stage, een Haags festival.

 

Hoe vaak oefen je per week?

Normaal gesproken 1,5 uur, maar als je een eindpresentatie of voorstelling voorbereid ben je veel langer bezig. Voor sommige projecten of voorstellingen offer je een week van je vakantie op om dan de hele week te oefenen. Dat is heel erg vermoeiend maar ook heel erg leuk om te doen!

 

Doe je mee aan voorstellingen?

De meeste in een hele kleine rol, maar bij de eindpresentatie van WWJ3 (Warmwater Jeugdtheater) dit jaar had ik één van de hoofdrollen!

Club van lelijke kinderen – eindpresentatie/musical wwj3 2013

Project Your stage

Tsjechov, groot toneel bij het Erasmus 2014

Hallelujah, eindpresentatie/musical wwj3 2014

Kleinere optredens zoals bij het Dickens Festival (2 jaar)

 

sterre2Wat is je beste prestatie tot nu toe?

Ik vond Halleluja heel leuk omdat het een grote groep was en ik een grotere rol had. Ik speelde een van de hoofdrollen, Shary-Ann, een meisje met veel talent dat eigenlijk niet mag zingen van haar moeder.

Bij het Your stage festival was mijn rol wel kleiner maar was het leuk omdat er veel verschillende disciplines meededen.

 

Wat wil je bereiken?

Ik heb geen echte droomrol tot nu toe, maar zou wel graag mee willen doen aan de kerstproductie Oliver. De kerstproducties zijn heel groot en gaaf om te doen! Het lijkt me heel gaaf om met theater verder te gaan en een opleiding hierin te gaan doen. Dat staat op 1, maar theateropleidingen hebben vaak een hele zware auditie dus de kans is niet zo heel groot.

 

Wat vind je het leukst aan jouw discipline?

Dat er zo veel verschillende vlakken zijn die je kan doen. Aan het begin van het jaar hebben we bijvoorbeeld meer samenzang en dans geoefend, later in het jaar ga je dan vooral aan de eindproductie werken. Zingen vind ik heel leuk om te doen, maar spel is ook erg leuk!

 

Leg even kort uit wat toneel in houdt!

WWJ is het jeugdonderdeel van Greg en Baud in het Kwadrant Theater. Kinderen vanaf 8 jaar tot ongeveer 23 jaar oefenen er elke week in theater, zang, spel en dans. Maar naast oefenen is vrienden maken ook heel belangrijk.

De groep was dit jaar best groot voor de eindpresentatie, daardoor werd er veel tijd besteed aan de groepsscènes waar veel kinderen aan mee deden. Voor de individuele rollen is er dan minder aandacht. Ik heb in ieder geval geleerd dat ik dit echt heel, heel leuk vind om te doen. En het viel me erg op na de voorstelling hoe positief iedereen was! Ik werd na de voorstellingen steeds aangesproken door mensen die zeiden dat ze het zo mooi vonden en me complimenten gaven. Dat was ik niet gewend!

 

Volg je iemand speciaal, wie is jouw held?

Ik vind heel veel mensen heel goed als voorbeeld, bijvoorbeeld cabaretiers, die kunnen met woorden grappen maken waardoor je op een ander denkniveau komt. En de grote klassieke spelers zoals Julia Roberts en Meryl Streep. Dichterbij huis kijk ik op tegen René van Kooten, ook een Erasmiaan, die het heel ver geschopt heeft in het theater.

 

Heb je iets heel leuks meegemaakt?

De kleding en attributen zijn geweldig bij Warmwater! Alleen daarvoor al wil je graag meedoen aan voorstellingen of buitenoptredens zoals het Dickensfestival.

De reacties achteraf bij de laatste voorstelling Hallelujah waren heel leuk. De fotograaf probeerde mij na de voorstelling op de after party op het podium te krijgen en toen heb ik mijn nummer uit de voorstelling ‘all of me’ nog een keer gezongen met de band van het Picasso.

 

Heb je andere hobby’s of sporten?

Gezellig iets doen met mijn vrienden of uitgaan, verder heb ik niet zo veel tijd over na school! Ik lees ook graag, het liefst boeken die echt interessant zijn, zoals informatieve filosofische boeken. Filosofie zit heel dicht bij theater, daar moet je ook meer nadenken over iets wat eenvoudig lijkt. Hoe vinden andere mensen dit, waarom moet ik hier iets zeggen.

 

 

Zie ons overzicht sportaanbieders

Overzicht sportevenementen

-goede doel-