Zoetermeer is een stad met heel veel sporters en ontzettend veel sportmogelijkheden. In de zomervakantie laten we jeugdsporters aan het woord over hun favoriete sport.

U vindt alle jeugd sportinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/kinderen/jeugd-sport-interviews

 Dian

Dian Huurman, 13 jaar

Color Guard (vlaggen) bij Harpe Davids

Hoe lang train je al: vijf jaar geleden ben ik met een vriendin meegegaan voor een kennismakingscursus en ben toen lid geworden.

Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?: Ik train in de zomer een keer per week twee en een half uur en in de winter ook op zaterdag vier uur, omdat in de winter de wedstrijden worden gehouden. In de zomer wordt er af en toe meegelopen met het muziekcorps.

Doe je mee aan wedstrijden?
Ja, elk jaar zijn er ongeveer zes wedstrijden door het hele land en strijden we tegen leeftijdsgenoten.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?
We zijn van junior class naar junior A class gepromoveerd. Dat was wel een hele goede prestatie.

Wat wil je bereiken?
Het lijkt me wel heel cool om met de beste groepen mee te mogen lopen.

Wat vind je het leukst aan jouw sport?
Het is heel gezellig met de andere meiden, want het is natuurlijk een teamsport. Met de wedstrijden krijgen we elk jaar een ander pakje, onze haren en make-up worden mooi gedaan. Dit doen de moeders. Het geeft dan ook een heel goed gevoel om samen een mooie show neer te zetten.

Wat is belangrijk in jouw sport?
We werken met een vlag, sabre (zwaard) en rifle (soort geweer). Hiermee doen we bewegingen op muziek en lopen we in figuren met de groep. Onze groep bestaat uit tien meiden. Elke show heeft een verhaal en thema. De jury beoordeelt de uitvoering, houding en kijkt of het verhaal/thema overkomt. Het gaat dus om het geheel.

Is jouw sport op de Olympische Spelen? Zo ja, ga jij dan kijken?
Nee, dat gaat ook nooit gebeuren denk ik. Wel worden er in Amerika grote contesten gehouden, waar sommige Nederlanders naar toe gaan om mee te doen. Maar dan moet je wel heel erg goed zijn.

Volg je iemand speciaal, wie is jouw held?
De groep Sensation uit Almere vind ik wel heel erg goed. Onze trainster maakt hier onderdeel van uit. Zij zijn ook naar Amerika geweest.

Heb je iets heel leuks meegemaakt met je sport?
Wat ik wel heel leuk vond was dat na afloop van een show meiden van Sensation in de kleedkamer tegen ons zeiden dat ze onze show zo leuk vonden.

Heb je andere hobby’s of sporten?
Ik heb nog een tijdje keyboard gespeeld, maar daar ben ik net mee gestopt.

 

Door: Wendy Vroedsteijn

 

Lees meer sportnieuws

Zie ons overzicht sportaanbieders

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

-goede doel-