Zoetermeer is een stad met heel veel sporters en ontzettend veel sportmogelijkheden. In de zomervakantie laten we jeugdsporters aan het woord over hun favoriete sport.

U vindt alle jeugd sportinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/kinderen/jeugd-sport-interviews

 vinny

Vinny Korving, 10 jaar

Fietscross bij FCV Zoetermeer ‘77

 

Hoe lang train je al: zes jaar

Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?: Ik train twee keer per week een uur.

Doe je mee aan wedstrijden?
Ja, ik heb ongeveer een keer per week een wedstrijd. Ik doe mee met de topcompetitie. Als je daar bij de beste zit krijg je veel punten. Als je meer dan twaalf punten hebt dan mag je naar de Nederlandse kampioenschappen. Ook doe ik doe mee met de regio west competitie en de clubwedstrijden.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?
Ik ben drie keer achter elkaar clubkampioen geworden. Ook mocht ik mee doen met het Nederlands kampioenschap. Ik stond de hele tijd tweede, maar toen viel ik helaas en ben ik uiteindelijk zevende geworden.

Wat wil je bereiken?
Ik zou ooit wel wereldkampioen willen worden.

Wat vind je het leukst aan jouw sport?
Dat het extreem is. Het is natuurlijk best gevaarlijk. Je kunt verkeerd terechtkomen, op je nek of zo. Ook vind ik het gaaf dat je met je fiets heel hoog kan springen.

Wat is belangrijk in jouw sport?
Je hebt een speciaal pak aan, dat heet een bodyprotector en schoenen die goed grip hebben en natuurlijk een helm.  Je staat met acht fietsers achter een hek klaar om te vertrekken. Dan wordt er op een knop gedrukt en hoor je een signaal en gaat het hek open. Dan is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk fietst en als eerste over de finish komt. Je fietst op gravel en het parcours bestaat uit allemaal bulten en bochten. De afstand is 400 meter. De wedstrijd bestaat uit drie manches (rondes). De eerste vier van de acht deelnemers die als eerste finishen, mogen door naar de tweede ronde. Degene die de derde manche wint is winnaar van de race.

Is jouw sport op de Olympische Spelen? Zo ja, ga jij dan kijken?
Ja, sinds 2008 en ik kijk er altijd naar.

Volg je iemand speciaal, wie is jouw held?
Mijn held is Jelle van Gorkom. Hij fietst in het Nederlands team. Ik vond het wel heel leuk dat ik een keer hetzelfde nummerbord had als hij.

Heb je iets heel leuks meegemaakt met je sport?
Ik maak alleen maar leuke dingen mee met fietscross. Het leukste is natuurlijk wanneer je wint en dan op het podium mag staan.

Heb je andere hobby’s of sporten?
Ik vind het leuk om spelletjes te spelen en ik speel ook graag buiten.

 

Door: Wendy Vroedsteijn

 

Lees meer sportnieuws

Zie ons overzicht sportaanbieders

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

-goede doel-