Zoetermeer is een stad met heel veel sporters en ontzettend veel sportmogelijkheden. In de zomervakantie laten we jeugdsporters aan het woord over hun favoriete sport.

U vindt alle jeugd sportinterviews terug onder www.zoetermeeractief.nl/kinderen/jeugd-sport-interviews

 bradley

Bradley van Haaren, 10 jaar

tafeltennis bij Taverzo

Hoe lang train je al:  Bijna twee jaar.

Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?: Ik train twee keer in de week anderhalf uur en als de competitie begint drie keer per week.

Doe je mee aan wedstrijden?
Eén keer in de zoveel tijd spelen we wedstrijden. Ik zit in een team, waarvan er drie mogen spelen. Dus af en toe sta je reserve.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?
Vorig jaar in mijn poule zijn we kampioen geworden met ons team. Ik stond zelf op 100%, dus had niets verloren.

Wat wil je bereiken?
Ik wil heel goed worden.

Wat vind je het leukst aan jouw sport?
De gezelligheid met alle jongens en meisjes op de vereniging en de trainers natuurlijk. We doen vaak spelletjes en gaan ook op kamp.

Wat is belangrijk in jouw sport?
Je moet een zwarte korte broek aan en een t-shirt van de club en gymschoenen. Voor we een wedstrijd beginnen doen we eerst altijd een warming-up met allemaal oefeningen. Dan gaan we inspelen. Je hebt een tafeltennistafel met een netje ertussen. Je hebt je eigen batje. Je tegenstander staat aan de andere kant van de tafel en je moet proberen zoveel mogelijk punten te scoren. Je kunt je batje op twee manieren vasthouden. Bij je backhand hou je je batje voor je lichaam en bij je forehand hou je je batje naast je lichaam. Ik ben wel goed in forehand. Ik sla dan met mijn batje vlak over het balletje heen, dan krijgt het balletje effect en is het moeilijk om terug te slaan. Je speelt de ‘best of 5’. Een game gaat tot elf maar je moet wel met twee punten verschil winnen.

Volg je iemand speciaal, wie is jouw held?
Sven, dat is mijn trainer. Hij is heel goed want hij zit in het eredivisieteam. Ze zijn ook landskampioen geworden. Taverzo bestond vijftig jaar dit jaar en ze hebben alles gewonnen wat er te winnen viel.

Heb je iets heel leuks meegemaakt met je sport?
Het trainingskamp. Dan ga je twee nachten allemaal leuke spelletjes en zo doen. Het is bij Taverzo in de zaal. ’s Avonds blijf je tot heel laat op en dan leggen we allemaal ons luchtbed in de zaal om te slapen. Het kamp is twee keer per jaar.

Heb je andere hobby’s of sporten?
Schaken, skeeleren en wave boarden.

 

Door: Wendy Vroedsteijn

 

Lees meer sportnieuws

Zie ons overzicht sportaanbieders

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

-goede doel-