IMG 20191212 WA0001

Nick van DeenenLeeftijd 11 jaar

Voetbal bij FC Zoetermeer

In de kerstvakantie publiceren we jeugd interviews met jonge sporters die graag over hun hobby of sport  vertellen. Vandaag vertelt Nick over zijn sport voetbal.

Hoe lang oefen je al?
Ik ben ongeveer 5 weken geleden begonnen in een heel nieuw team. Er waren een hoop nieuwe aanmeldingen en daarmee is een nieuw team gestart. Het zijn ook allemaal jongens van 10 en 11 jaar, dat is ook wel erg leuk omdat je dan allemaal een beetje dezelfde leeftijd hebt.

 

Hoe vaak (hoeveel uur) oefen je per week?
De trainingen zijn 2 uur per week op maandag en donderdag. Dan trainen we één uur.
Maar we hebben ook een app-groep en dan spreken we soms af met de kinderen die in de buurt wonen om te gaan voetballen en zo oefen je dus eigenlijk ook.

 

IMG 20191212 WA0006Doe je mee aan wedstrijden of uitvoeringen?
Op zaterdag spelen we wedstrijden. We hebben nu al een aantal wedstrijden gespeeld en dat is toch wel heel erg leuk.
Het was eigenlijk de bedoeling dat we pas in het nieuwe jaar wedstrijden zouden gaan spelen, maar heel onverwachts kregen we toen bericht dat we ineens wel wedstrijden mochten gaan doen. Dat was natuurlijk heel erg leuk en ook wel spannend. Het team was natuurlijk nog niet zo gewend om met elkaar te spelen.
De eerste wedstijd die wij speelden hebben we dan ook met 2-4 verloren, maar ik denk wel dat we de komende wedstrijden gaan winnen.

 

Wat is je beste prestatie tot nu toe?
Ik heb de eerste goal van het team gescoord! Ik schoot hem er eigenlijk zo in, dat was echt heel erg leuk. Daar ben ik wel heel erg trots op.

 

Wat wil je bereiken?
Het liefst wil ik gewoon steeds hoger komen. Ik wil niet perse bij een professionele club, maar het lijkt mij wel leuk om bij FC Zoetermeer steeds verder te komen.
Ik vind het eigenlijk vooral belangrijk dat ik aan het sporten ben en op deze manier nieuwe vrienden maak.

 

Wat is jouw sterke kant?
Ik kan heel hard rennen.

 

Heb je iets heel leuks meegemaakt?
Hahaha, ja dan kom toch weer op het eerste goal van ons team. We komen er wel veel op terug, maar dat is echt het allerleukste.

 

Heb je andere hobby’s of sporten?
Ik vind gamen heel erg leuk en dan met name Fortnite. Buiten spelen vind ik erg leuk en ik speel dan ook graag met mijn hooverboard. Karten vind ik ook heel erg leuk en dat heb ik ook heel erg lang gedaan.

 Tekst: Samanthi van den Berg


 

 

-goede doel-