De hele zomervakantie plaatsen we elke week jeugdinterviews! Vandaag vertelt Sarah over haar sport tafeltennis.

IMG 2046

Sarah Mohammed

Leeftijd 11 Jaar
Sport + vereniging Tafeltennis bij Taverzo

 

Hoe lang train je al?
3 jaar maar ik kom al veel langer bij de club: mijn grotere zus speelt namelijk ook tafeltennis en ik ging vroeger weleens met haar mee. En mocht dan van haar trainer meedoen en ik vond het heel leuk om te doen. Mijn zus is nu trainster bij de club en coach van de meisjes.

 

Hoe vaak (hoeveel uur) train je per week?
Ik train 3 keer per week allereerst 3 uur en 15 min op maandag maar daar zit een etenspauze bij omdat wij rond etenstijd trainen. Dan is er nog een training op woensdag en op donderdag.

 

Doe je mee aan wedstrijden?
Ik doe mee aan toernooien in Nederland en dat zijn er veel zeker met de NK toernooien erbij.
Alleen rond de zomerperiode zijn het er iets minder.

 

IMG 2042Wat is je beste prestatie tot nu toe?
Dat is mijn 5de plek op het NJK ( Nederlandse jeugd kampioenschappen) in het weekend van 11 mei. Daar komen de beste spelers van heel Nederland naar toe en ik had niet verwacht zo hoog te eindigen.

 

Wat wil je bereiken?
Nu ik zover ben gekomen op het NJK wil ik hem ook wel heel graag een keer winnen. En wie wil ook niet de beste van de wereld willen worden of meedoen aan de Olympische spelen, ik zeker wel!

 

Wat vind je het leukst aan jouw sport?
Het plezier dat we met elkaar hebben op de club en dat we toptrainers hebben die van een hoog niveau zijn, en we dus heel veel dingen leren. De snelheid van het spel en de extra uitdagingen die we krijgen tijdens het trainen. Dan wordt er b.v een handdoek op een gedeelte van de tafel gelegd en je bal mag daar dus niet op komen. Of ze zetten een plank met gaten op de plaats van het net en de bal moet dan door de gaten heen en weer geslagen worden.

 

Wat is belangrijk in jouw sport?
Dat je gefocust blijft en goed kijkt naar de ander omdat je soms daaraan kan zien hoe ze de bal gaan slaan. Een goede service hebben is ook belangrijk net als dat je moet zorgen dat je de set wint met 2 punten verschil.

 

Wie is jouw voorbeeld?
Brit Eerland, zij is de beste speelster van Nederland en heeft al heel veel gewonnen. En dan niet bij meisjes toernooien maar ook bij de gemengde toernooien. Daar kun je ook goed het verschil in spelen zien, meisjes blijven rustiger, jongens raken sneller boos als het even niet lukt en gaan dan soms te hard slaan.

 

Wat is de hoogst haalbare wedstrijd in jouw sport? Zou jij er zelf aan mee willen doen?
Op deze leeftijd denk ik het NK en later is dat WK en de Olympische spelen en als het kan zou ik daar zeker aan mee willen doen.
Maar ik zit nu nog op de basisschool en als ik straks naar de middelbare school ga dan moet ik kijken of ik dat goed kan combineren. School vind ik heel belangrijk want voor wat ik later wil worden heb ik een goede opleiding nodig.

 

Heb je andere hobby’s of sporten?

Voetballen, tekenen en creatief bezig zijn met van alles .
Het voetballen komt door mijn broer want die speelt voetbal op een hoog niveau bij de Alphense boys daardoor speel ik ook best goed.Maar tafeltennis is ook iets wat ik buiten de club ook thuis nog doe samen met mijn zus dan bouwen we de eetkamertafel om. En dan spelen we samen of ze leert me juist nieuwe dingen maar alleen als er allebei zin in hebben. Ik vind het ook grappig om tegen vrienden van mijn broer te spelen, die dagen mij soms uit als ze horen dat ik goed kan spelen.

 

Tekst: Monica Lausberg

-goede doel-