De hele zomervakantie plaatsen we elke week jeugdinterviews! Vandaag vertelt Melanie Kruijdenberg over haar instrument gitaar.

Melanie Kruijdenberg gitaar 1

 Naam Melanie Kruijdenberg
Leeftijd 14 jaar
Instrument + vereniging Gitaarles bij juf Chris, daarna privéles in de Dorpsstraat bij de RockAcademy en later bij Ligthart Studio.

 

Hoe lang oefen je al?
Vanaf groep 4, dus toen ik 7 was.

 

Hoe vaak (hoeveel uur) oefen je per week?
Drie kwartier les en drie kwartier oefenen, later is dat naar een half uur les per 2 weken en 1 uur zelf oefenen per week gegaan.

 

Doe je mee aan wedstrijden of uitvoeringen?
Jazeker! Ik heb een eigen band Switch waarmee ik af en toe optreed, zoals bij Buurtwerk en op school. Studio Ligthart regelt ook wel optredens bij het JJ Music House.

 Melanie Kruijdenberg gitaar 2  Melanie Kruijdenberg gitaar 3

Wat is je beste prestatie tot nu toe?
Het meest spannende was het optreden voor Buurtwerk in het CKC. Daar speelde ik samen met de drummer en voor de rest geen enkel ander instrument. Als je dan een fout maakt dan hoor je dat gelijk.

 

Wat wil je bereiken?
Ik wil een goede gitarist worden zodat ik altijd overal muziek kan maken, want dat is toch echt wel heel erg leuk om te doen. Ik hoef niet perse op te treden of een artiest te worden.

 

Wat vind je het leukst aan jouw discipline?
Het is gewoon fijn om muziek te kunnen maken en je gevoel daarin kwijt te kunnen. Het is belangrijk om er plezier in te hebben, niet dat het als moeten gaat aanvoelen. Plezier krijg je door een leuke gitaarleraar die jou leuke zelf gekozen liedjes laat oefenen.

 

Wat is jouw sterke kant?
Mijn zus heeft een muzikaal gehoor en talent, ik niet, maar ik ben een doorzetter en daarom kom ik al zo ver.

 

Heb je iets heel leuks meegemaakt?
Het is zo leuk om met de band samen te oefenen en op te treden. Mijn beste vriendin zingt in de band samen met mijn zus Laura en een andere vriendin speelt de basgitaar. Samen hebben we veel lol.

 

rl conquesto jeugdtoernooi 2019 0046  rl conquesto jeugdtoernooi 2019 0217 

Heb je andere hobby’s of sporten?
Ik badminton bij Conquesto. Dat doe ik al 6 jaar, vanaf dat ik 8 ben. Ik train 3 uur per week en speel jeugd- en seniorencompetitie en af en toe een toernooi. Ik wil graag beter worden in badminton zodat ik hoger competitie kan spelen, maar ik hoef niet de beste te worden. Het leuke aan badminton vind ik dat het zowel een teamsport als een solosport is. Af en toe ren ik me echt rot op die baan en word ik echt moe. Het belangrijkste in deze sport is dat ik lekker moe kan worden, maar dat ik het ook gezellig kan hebben. Onze trainer Tim Tersteeg is wel een voorbeeld voor mij. Hij is heel goed. Met badminton kun je zelfs naar de Olympische Spelen, maar dat wil ik niet. Het leukste vond ik De Nacht van Conquesto (een evenement waarbij de jeugd leuke spellen doet in de hal, daar eet en een nacht slaapt) en dubbelen met Merijn de Kievit (een seniorenspeler). En daarnaast kijk ik graag Netflix!

 

Tekst: Marije Ronteltap
Foto's: Akkja Kruijdenberg en René Lagerwaard Fotografie

-goede doel-