Deze zomer vindt u verschillende jeugdinterviews op de site, vandaag vertelt Hasna over haar hobby Tekenen.

hasna3

Hasna Shirif Al Agagi 

15 jaar, Tekenen

Hasna woont nu 3 jaar in Nederland en komt oorspronkelijk uit Syriƫ.

Hoe lang teken je al?

Herinner ik me niet! Altijd als ik  vrije tijd heb teken ik, al zolang ik me kan herinneren. Mijn tante is ook een tekenaar, zij woont in Zwitserland en heeft binnenkort een tentoonstelling. Zij moedigt mij aan om te tekenen en vooral door te gaan. Ik volg geen les of cursus, maar teken vooral omdat ik het leuk vind en omdat ik daar mijn gevoel in kwijt kan. Van mijn gezin ben ik de enige die veel tekent.

Als ik op school een opdracht krijg, probeer ik dat altijd een beetje te veranderen en daar zo veel mogelijk van mezelf in te laten zien. Ik heb meestal wel hoge cijfers voor tekenen! Mijn klasgenoten vragen me ook vaak om hulp als zij iets moeten tekenen. Ik teken altijd in mijn vrije tijd, nu in de vakantie heb ik heel veel tijd!

hasna  hasna2 

Wat  is jouw stijl?

Ik volg niet een bepaalde stijl. Ik teken heel verschillende dingen. Ik teken graag met potlood en met inkt. Verf en andere spullen heb ik niet zo heel veel omdat het duur is om te kopen. Het lijkt me wel heel leuk om dat later ook te leren!

Ik teken het liefst om het idee erachter, met tekenen laat ik zien wat er in mijn hoofd om gaat.

 

Wat wil je bereiken?

Ik wil heel graag professioneel tekenaar worden, als ik de kans krijg.

 

Heb je andere hobby's?

Ik hou van koken, zoete en zoute gerechten. Daarnaast maak ik ook zelf tshirts met opdruk. En ik vind het heel leuk om mensen te schminken, bijvoorbeeld met Halloween.

hasna4

Interrview: Ferydon Sedigi

-goede doel-