Deze zomer vindt u verschillende jeugdinterviews op de site, vandaag vertelt Sanne over haar sport Passie Color guard.

2018 03 24 CGN Prelims 038

Sanne Abdoel, 16 jaar

Passie Color guard bij Harpe Davids

Hoe lang train je al:

Dit is mijn 8e seizoen. Ik ben 9 jaar geleden begonnen met de kidscursus. Ik was toen acht jaar.Ik train bij Passie, de Color Guard (vlaggen)afdeling van Harpe Davids. Ik krijg zelf les bij de Regional A Classgroep en geef les aan de kleintjes van de Passie Cadets.

 

Hoe vaak train je?

In de zomer train ik 1x per week en in de winter 2x. In de winter hebben wij wedstrijden en dan trainen we onze show. In de zomer doen we vooral optredens om de vereniging te promoten.

 

Korte omschrijving van jouw sport
Het is dansen met je 'handen vol' want wij dansen in een groep en draaien en zwaaien met vlaggen, sabels en rifles. Vaak zijn we met minimaal 6 guards en je mag met maximaal 30 guards zijn, maar zo groot is de groep van Harpe Davids niet.

 

Doe je mee aan wedstrijden?

ja in de wintermaanden. De wedstrijden zijn over heel Nederland.

Eerst treden de kids op en daarna komen de ouderen en meer ervaren guards. De wedstrijden zijn over een hele dag. Je ben ingedeeld in een klasse, deze is op leeftijd en niveau. Je wordt beoordeeld door een jury van vijf mensen die letten op thema van de show en op de uitvoering. Degene met de hoogste punten wint.

Hoe kom je op het idee om dit te gaan doen?

Ik wilde samen met een vriendin iets aan sport gaan doen en mijn moeder had vroeger Color guard gedaan. Het leuke is dat ik nog steeds met deze vriendin samen in een team zit.
Doe je mee aan wedstrijden?

Wat is je beste prestatie ooit?

Haha, lastige vraag. Ik denk dat we het dit jaar beter gedaan hebben dan ooit. We hebben dit jaar het hele jaar geschommeld tussen 1e en 2e plaats. Uiteindelijk zijn we als tweede van Nederland geƫindigd (regional A class). Op de dag van de finale moesten we twee keer op. Na de eerste uitvoering stonden wij eerste en je begrijpt wel hoe groot de teleurstelling was toen we uiteindelijk tweede werden. Maar we geven niet op en we hebben met het hele team afgesproken dat we er volgend seizoen vol voor gaan.

 

Wat zou je willen bereiken?

Ik zou graag een keer Nederlands kampioen worden. Maar ook zou ik graag in Amerika onze show laten zien. Dit omdat de sport daar vandaan komt en omdat daar het niveau veel hoger is. Dat moet erg leerzaam zijn.

 

Heb jij een idool?

Er zijn groepen uit Amerika die ik geweldig vind. Ik zou me wel erg gelukkig voelen als ik daar een keer bij mag staan!

 

Wat is het meest opvallende wat je het meegemaakt?

Ik vind de gezelligheid en het naar de wedstrijden gaan toch altijd iets wat ik graag meemaak.

 

Andere sporten?

Ik zie het zelf trainen van Color guard als mijn sport en het lesgeven aan kinderen (6-12 jaar) echt als mijn hobby.

Als opleiding doe ik de Kappersopleiding in Den Haag.

 

-goede doel-