Deze zomer vindt u verschillende jeugdinterviews op de site, vandaag vertellen Jaydah en Djaiony over hun hobby: YouTube!

20180419 231755

Jaydah en Djaiony (bril), 11 jaar

Youtubers, Youtube kanaal:  twin vloggers

 

Hoe lang doen jullie dit al?

Sinds drie maanden zijn we er echt serieus mee bezig, daarvoor maakten we al wel vaak filmpjes, maar zetten deze nog niet online. Drie maanden geleden deden we mee met het programma de Viral Fabriek van Nickelodeon en zijn we echt heel serieus bezig, elke woensdag komt er een filmpje online!

 

Hoe begin je met zo’n kanaal?

We kijken heel veel naar andere mensen en dan kijken we wat we leuk vinden. We kijken sowieso al veel youtube!

Voor de Viral fabriek hebben we een voorstelfilmpje gemaakt, die is nu al 10k keer bekeken! Door dat eerste filmpje mochten we meedoen met de Viral Fabriek, dat is een wedstrijd waarin 8 teams met kinderen strijden om de beste vlogger van Nickelodeon te worden. Jammer genoeg lagen we er bij de eerste ronde al uit. We stonden drie dagen bovenaan, maar werden toen toch ingehaald. Maar het was wel een heel leuke ervaring!

We doen ook heel vaak opdrachten met figureren en fotoshoots.

 

viral fabriekIs het leuk om te doen?

Je hebt zelf filmpjes gekeken en dan is het leuk om het na te doen. Maar we misten de films met fotoshoot en figuraties en dat hebben wij toen gedaan. Wij hebben bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen gemaakt van een fotoshoot en een commercial en mensen vinden dat ook heel leuk om te zien!

We gingen vorige maand naar de kermis in Zoetermeer en hebben toen een vlog gemaakt van de attracties, met onze vriendinnen. Dat was heel leuk om te doen!

 

Wat doe je als voorbereiding?

We gaan gewoon filmen en we zien wel wat we zeggen. Achteraf bepalen we wat in het filmpje komt. Vaak doen we ook een interview met bijvoorbeeld de fotograaf van de fotoshoot. We vragen wel altijd toestemming aan de mensen die we filmen.

De eindtune en begin van een filmpje is altijd hetzelfde, dat kennen we intussen uit ons hoofd!

 

Is het speciaal omdat jullie een tweeling zijn?

Djaiony houdt meer van voetbal en Jaydah meer van de meisjes dingen, daar vullen we elkaar goed aan. We hebben geen vaste taakverdeling. Soms zeggen we wel allebei hetzelfde, dan moeten we dat even afspreken. We zijn een tweeling en voelen automatisch goed aan wat de ander wil gaan zeggen of doen!

Het lijkt ons wel leuk om YouTuber te blijven, van beide is het de droom om het professioneel te worden.

 

Wensen

We hebben een krijtbord dat helemaal vol staat met allemaal vlog ideeën, we hebben genoeg te doen deze vakantie. En we willen graag een keer een echte rol in een film spelen, niet alleen maar figureren, want dan mag je niks zeggen.

We willen zoveel mogelijk volgers hebben, we hebben er nu bijna 500 op YouTube maar willen wel een miljoen! Als we de 500 halen dan mogen de kijkers kiezen waar we naar toe gaan, een pretpark of een kermis.

 

Familiebedrijf!

Mama doet de marketing, papa filmt en edit. Soms is dat best wel druk om alles te regelen! Soms filmen we elkaar, maar vaak is het handig dat we er allebei op staan, dan filmt papa.

 

Hebben jullie een voorbeeld?

Bekende YouTubers zoals Onnedi, MeisjeDjamila en de Bellinga Familievloggers, die vloggen iedere dag. Ook kijken we naar Koetlife, en Mylène & Rosanne, dat is ook een tweeling! We hebben hen wel eens een keer ontmoet, bij de Tina-dag in Duinrell. Zij hebben al 95.000 abonnees!

 

Wat is het belangrijkste?

Je moet een beetje opvallen, dat is best moeilijk!

Van de coach op de Viral Fabriek hebben we veel tips gehad, bv de camera goed stil houden. En goed geluid is belangrijk. Allerbelangrijkste is: Blijf jezelf. Je moet niet iemand anders helemaal gaan nadoen, maar gewoon de dingen doen die je zelf leuk vindt.

 

Bekijk hier de kermisvlog van de vloggende twins:

-goede doel-