Yosh ZegveldYosh Zegveld (18), Hockey bij MHC Zoetermeer

Yosh Zegveld (18) kwam van HDM JA1 over naar de heren van Zoetermeer. Bij MHC Zoetermeer was de seizoensstart stroef te noemen.

Jullie hadden wel een hele stroeve start, hoe komt dat?
We hebben een nieuw team, met een aantal spelers van buitenaf. Daarnaast stopten er een aantal ouderen bij Zoetermeer. Het is vooral wennen aan elkaar in het begin. Hockeytechnisch hebben we het allemaal in ons. Maar we moesten nog meer een collectief worden om punten te pakken.

Hoe hebben jullie als groep aan dat ‘collectief’ gewerkt?
We hebben Frank van der Laan als mental coach. Met hem doen we vaak groepsactiviteiten en sessies met het team. Daarnaast zegt hij ook wat voor en na de wedstrijd. We moesten vooral laten weten wat wij verwachten van de ander.

Hoe ben je persoonlijk omgegaan met de tegenslagen?
Ik had het eigenlijk wel verwacht. Ik had alleen gehoopt dat het niet zo lang zou duren.

Merk je zelf veel verschil tussen de jeugd en senioren?
Het fysieke is voor mij het grootste verschil. Daarnaast zijn ze bij de senioren ook net even wat slimmer. In de jeugd kan je een actie aangaan en dan heel veel man passeren en soms kom je zo ver dat je de bal nog in de kruising kan slaan ook. Dat is nu niet meer.

Nu van de laatste 3 wedstrijden, 2 keer winst en een kleine nederlaag tegen Ring Pass, is het lek boven?
Het gaat nu steeds iets beter. Tegen Ring Pass verloren, maar dat had niet gehoeven. Wij zijn in die wedstrijd afgestraft op eigen fouten. Zo waren we zondag tegen Ommoord gewoon beter en wonnen we terecht.

Jullie hadden als doel bij de eerste vier eindigen, het gat met nummer vier Hudito is inmiddels 10 punten, blijft de eerste vier het doel?
Alles is haalbaar en daarom blijft onze doelstelling een plek bij de eerste vier. Het hockey hoeft op dit moment ook niet mooi, mag ook lelijk als we maar punten pakken!

Foto door: Frank Ideler

-goede doel-