The Voice Kids

Benjamin van Waaij, 13 jaar

musical

Hoe lang speel je al musical?

Ongeveer 5 jaar

IMG 6606Hoe vaak (hoeveel uur) per week oefen je?

Ik ga elke zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur naar de NME Foundation in Den Haag. Verder ga ik elk jaar op musicalkamp en volg ik verschillende workshops bij bekende musicalsterren. Ook ga ik 1 keer per maand naar de talentenklas van de Babette Labeij Music Academy in Amsterdam.

Hoe ben je in aanraking gekomen met musical?

Ik vond het altijd al leuk om te zingen en acteren. Toen zag ik een keer een advertentie van NME Foundation en heb ik auditie gedaan en ben ik aangenomen.

Wat vind je zo leuk aan musical?

Ik hou heel erg van zingen en toneel. Dansen vind ik iets minder, maar vind ik ook leuk om te doen.

Kun je uitleggen wat er belangrijk is bij het musical spelen?

Het is belangrijk als je een rol speelt dat je dan ook overkomt als dat typetje wat je speelt. Soms moet je echt iets heel anders spelen dan dat je zelf bent.

Treed je ook wel eens op?

Ja, best wel vaak. Bij NME doe ik altijd mee met diverse optredens en op mijn lagere school mocht ik een aantal keer in ‘the Passion’ meedoen. Verder ben ik acteur bij de Stichting Positief Coachen, dat is een theatervoorstelling die voortkomt uit het NOC*NSF. We treden dan op voor ouders en kinderen om de sportmentaliteit te verbeteren. Ook ben ik op mijn middelbare school eerste geworden bij de ‘top of the MBS’ en ben in december 2016 winnaar geworden tijdens ‘Zoetermeer Got Talent’. Op 30 juni trad ik op bij Zoetermeer Live. Dat was echt super gaaf, want eerst werd mijn broer gehuldigd tijdens het sportgala voor zijn  1e plaats tijdens de Nederlands kampioenschappen turnen ( rekstok) en daarna was mijn optreden.

Wat voor soort muziek vind je leuk om te zingen?

In het begin vooral Nederlandse nummers omdat ik mijn gevoel hier goed in kan leggen. Tegenwoordig zing ik ook steeds meer Engelse liedjes en merk dat ik dit ook steeds leuker ga vinden.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt?

Optreden Positief CoachenIk was uitgekozen om op te treden voor de Koning en Ban Ki-Moon (secretaris-generaal van de VN) tijdens de opening van het internationaal Strafhof in Den Haag. Dat vond ik echt bijzonder. Afgelopen maart heb ik meegedaan met de Blind auditions van The Voice Kids. Helaas werd er niet gedrukt, maar ik ben wel op tv geweest. Dat was een hele gave ervaring, waar ik veel van geleerd heb. Wat ook  leuk is dat ik daarna in de talentenklas mocht bij ‘Babette Labeij Music Academy’, dus dat heb ik er nog wel aan overgehouden.

Wat wil je bereiken met musical?

Ik zou het wel heel vet vinden om in een musicalproductie te spelen. Ik heb al een keer auditie gedaan voor ‘The sound of music’. Ik ben toen tot de een na laatste ronde gekomen. Natuurlijk zou ik het ook heel gaaf vinden om een keer in de Ziggo dome of Ahoy te mogen zingen.

Heb je zelf een voorbeeld, wie is jouw held?

Tony Neef. Mijn lievelingsmusical is ‘the Bodyguard’.

Heb je nog andere hobby’s?

Ik zat vroeger op turnen, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik daar geen tijd meer voor heb. Wel speel ik nog keyboard en luister ik graag naar muziek.

 

Tekst: Wendy Vroedsteijn, wendyvroedsteijn.nl

 

-goede doel-