esmee scoutingEsmee Davids, 10 jaar (links op de foto)

Vereniging: Ashanti

 

Hoe lang doe je al aan scouting?

Even nadenken. Ik zit vier jaar op scouting. Twee jaar bij de Bevers en twee jaar bij de Welpen. De Bevers zijn de jongste scouts, de Welpen is de volgende groep.

Hoe vaak ben je daar per week?

Ik ben daar alleen op zaterdag tussen 10 en 12 uur maar soms zijn er ook kampen van een weekend of een week.

Zijn er ook ‘wedstrijden’ bij scouting?

Nee het is gewoon leuk.

Wat is je beste prestatie tot nu toe?

Ik ben erg blij dat mijn beste vriendin nu ook op scouting zit. Ik ben goed in het winnen met de spelletjes. Daar ben ik het beste in. Ik zit altijd in de top 3.

Wat wil je bereiken?

Ik wil komen waar mijn broer nu is. Hij zit bij de Explorers. Ik wil graag leiding van de scouting worden.

esmee scouting2Wat is het leukste aan scouting?

(Esmee denkt na) Dat je goed kan samenwerken, dat leer je ook. Je wordt ingedeeld in een groepje. Je moet met iedereen kunnen samenwerken.

Wat is het belangrijkst bij scouting?

Het belangrijkste van de scouting is goed voor de natuur zorgen. Dat staat in de wet van scouting. Ik ben nu wolf, dat is hulpgids. De leiding binnen de scouting spreekt alleen de gidsen.  Daarom ben ik zo blij dat ik nu hulpgids ben. Als de gids er niet is, praat de leiding met mij. Mijn blouse is groen, dat is de kleur van de welpen. Iedere tak binnen de scouting heeft een eigen kleur. Je kunt aan mijn blouse zien dat ik hulpgids ben.

De wet van de scouting zegt: Scouts spelen met anderen in de jungle. Een welp is eerlijk, vriendelijk en houdt vol en zorgt goed voor de natuur. 

Wie is jouw voorbeeld?

Iedereen heeft een codenaam bij de scouting. De namen komen uit de film Jungle Book. Rama is grappig maar ik zou graag Maysa willen zijn. Zij heeft de leiding over onze groep. De groepsnaam is de Rimboejagers en ik zit in het groepje nestgeel.

Wat is het hoogst haalbare bij scouting?

Ik wil graag de leiding van de leiding van de leiding worden. Kortom, ik wil de baas van de scouting van Rokkeveen worden. Daar zit ik namelijk bij. Dat is het allerhoogst haalbare.

Heb je iets leuks meegemaakt bij de scouting?

Vorige week zaterdag en zondag was het lustrum. Toen hebben we een grote fietstocht gemaakt. Ik heb toen anderhalf uur gefietst. We wonen in Seghwaert en de scouting is in Rokkeveen dus alles bij elkaar was het een heel eind fietsen. Ik ben nog in een boom geklommen. Dat was een speciale opdracht. Er wordt van alles georganiseerd. Alle kampen en activiteiten hebben altijd een thema zoals Harry Potter, superhelden, ouder-kind weekend, Pinksterkamp en zomerkamp.

Worden er vaak kampen georganiseerd?

Er worden vaak kampen georganiseerd. Soms slapen we dan in een tent, een clubhuis of op een scoutingcamping. De kampen zijn vaak groot. Dan gaan we met alle welpengroepen of zelfs met de hele vereniging. Dan gaan er 400 mensen mee en kamperen we in grote tenten.

Heb je nog andere hobby’s of doe je nog aan andere sporten?

Ik zat op trampolinespringen maar daar ben ik mee gestopt. Ik vond het niet meer leuk. Ik had altijd wel wat waardoor ik niet kon en ik had ook vaak blessures. Bij de scouting beweeg ik veel, bijvoorbeeld met wandelen. Na de zomer ga ik kijken of ik een andere sport wil gaan doen.

Wat is jouw sterkste kant voor de scouting?

Ik kan erg goed voor de natuur zorgen.

 

Tekst: Nicky Lambregts

-goede doel-