MOOIkwartaal3

Juli 2014

speelmeerpaspoort

Eerste SpeelmeerPaspoort uitgereikt!

Speelmeer bestaat dit jaar 15 jaar en al die tijd organiseren ze in Zoetermeer heel veel activiteiten en de leukste dagjes uit voor de Zoetermeerse jeugd. Wethouder Mariëtte van Leeuwen en Jolanda Letterie, regiomanager MOOI! Zoetermeer, zorgden ervoor dat de nieuwe paspoorten tevoorschijn kwamen! De paspoorten werden meteen uitgedeeld aan de aanwezige kinderen, die met het paspoort de hele zomervakantie toegang hebben tot vele activiteiten.

jongerenraad bwegh samen zingen brede school

MOOI initieert jongerenraad in Buytenwegh

Jongerenwerkers Early Leyting en Rachid Amaouch installeerden deze maand een jongerenraad voor de wijk Buytenwegh. De raad - nu nog voornamelijk bestaande uit jongens- zijn bezoekers van de activiteiten van MOOI in de wijk. Vanuit de wens om een goede en leefbare buurt te hebben voor jong en oud gaan de jongeren zich inzetten voor activiteiten in de wijk, de verdraagzaamheid tussen jong en oud vergroten en willen zij proberen op een positieve manier in het nieuws komen.

Zingen, haken en Loomen met ouderen in Seghwaert

Muzikale jaarafsluiting van het schooljaar brengt jong en oud samen. Deze activiteit is begonnen naar aanleiding van een vraag van BSO het Zwanennest richting de Brede School Coördinator van MOOI, om kinderen meer in contact te brengen met ouderen. Eén keer per maand zingen de kinderen van de BSO nu samen met ouderen van het woningencomplex aan de Petuniatuin en bewoners van de Herbergier, een groot succes! In de zomervakantie ligt het zingen even stil maar gaan de kinderen de ouderen leren loomen en op hun beurt leren de ouderen aan de kinderen hoe zij stokjes moeten haken.

 

 Augustus 2014

 speelmeer zomer

Speelmeer sluit zomervakantie af

De laatste week van de zomervakantie is het iedere dag feest bij Speelmeer! Al 15 jaar lang is Speelmeer van Stichting MOOI! in De Veur de afsluiting van de vakantie: een hele week sporten en spelen. Speelmeer wordt mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om de kinderen een prachtige dag te geven. Ruim 70 vrijwilligers leiden elke dag alles in goede banen en zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. Elke vrijwilliger heeft zo zijn eigen specialiteit, waar hij ook zoveel mogelijk voor ingezet wordt. Een voetbalspecialist is begeleider van sportactiviteiten, terwijl de crea afdeling wordt gerund door creatieve vrijwilligers.

brede school natuursprong mooi verhuist

Spelen tot je groen ziet!

Brede School organiseert in augustus de activiteit Natuursprong voor kinderen van groep 5,6,7. Natuursprong is samen met echte sporttrainers spelen en bewegen in de natuur. In het speelbos kun je hutten bouwen, spannende kruip-door-sluip-door paadjes maken, of dammetjes maken met water, zand en takken.

Het Centraal Bureau van Stichting MOOI Zoetermeer verhuist

Het Centraal Bureau van Stichting MOOI in Zoetermeer verhuist dit najaar van de Plesmanstraat 5 naar de Willem van Cleeflaan 1005a in de wijk Palenstein. Het nieuwe onderkomen, op de begane grond van de Willem van Cleeflaan, wordt in gereedheid gebracht door de Klussendienst van Stichting MOOI. De Klussendienst is een nieuw project waarbij jongeren zonder dagbesteding worden toegeleid naar werk of school.

 

 Kinderen van de kidzclup  in Rokkeveen doen mee aan een buitenactiviteit en
zoeken kastanjes in de buurt onder leiding van jongerenwerker Iris Janse.

 

September 2014

Palenstein, daar zit muziek in!

Op zaterdag 13 september 2014 was het voor de 14e keer feest in Palenstein. De dag is georganiseerd voor en door bewoners van Palenstein en wordt ondersteund door vele organisaties in de wijk. In en rondom het Castellum kon je terecht bij de kramenmarkt, een informatiemarkt en het schoolplein was omgedoopt tot kinderplein met veel activiteiten voor de kinderen en in de loop van de middag liepen steeds meer kinderen geschminkt en met zelfgemaakte loom armbandjes rond. Sportievelingen konden voetballen op het veld of terecht in de sportzaal in het Castellum en op het Richard Krajicek Foundation playground.

 DvP

Jolanda Letterie van MOOI! samen met Dinie Eckhart en haar man, twee vrijwilligers die zich vol inzetten om de Dag van Palenstein tot een groot feest te maken!

DSC 2612  20140913-27748  20140913-27995  dsc 3019 

 

web-sheet-zorgvrijwilliger- MG 0216.jpg 20140919-28191

De week van de zorgvrijwilliger

Vip voor vrijwilligers besteed deze maand extra aandacht aan zorgvrijwilligers, met workshops, informatie en begeleiding. De zorg voor een geliefde of naaste valt niet altijd mee. Een moment voor jezelf is voor mantelzorgers heel welkom. Om op adem te komen en iets voor zichzelf te doen. Om deze mantelzorgers voor een paar uur per week te ontlasten werft Vip 'zorgvrijwilligers.' In de week van de zorgvrijwilliger is er extra aandacht voor deze werving.

Start Week tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is voor iedereen anders. Het is vaak een verborgen en onopvallend probleem, maar wel één die grote invloed heeft op het leven van mensen. Mensen die zich eenzaam voelen zijn vaak ook minder gelukkig en krijgen eerder gezondheidsklachten.

19 september opende wethouder Isabelle Vugs in het Stadsmuseum de Week tegen eenzaamheid. Het complete programma stond in het boekje ‘kom erbij en doe mee!’ dat de wethouder uitreikte aan drie belangrijke partners in de strijd tegen eenzaamheid: Mirjam van Bijnen van Piëzo, Jolanda Letterie van Stichting Mooi! en Germien la Grand van Palet Welzijn.

voetbalcomp

Voetbalcompetitie Palenstein van start

Het succes-evenement van Stichting MOOI en gemeente Zoetermeer krijgt vervolg in het seizoen 2014/2015. De samenwerking tussen Hammadi el Haddar (MOOI) en Johan Huurman (buurtsportcoach Palenstein) leidt er ditmaal toe dat bij de startende competitie ook basisschooljeugd deelneemt. De kracht in sport en jeugdwerk ligt volgens Hammadi en Johan bij rolmodellen uit de eigen doelgroep, hier wordt dan ook extra aandacht aan besteed.

 

Foto's: Zoetermeer Actief en Rob Verbunt, fotocollage van André Bijkerk.

Kijk hier voor de overige Jaaroverzichten:

www.zoetermeeractief.nl//jaaroverzicht-mooidl1

www.zoetermeeractief.nl//jaaroverzicht-mooi-dl2

 

 logo kleur MOOI verbindt mensen1

 

 MOOIkwartaal3

 

-advertenties-

-goede doel-