20140919-28191

Eenzaamheid is voor iedereen anders. Het is vaak een verborgen en onopvallend probleem, maar wel één die grote invloed heeft op het leven van mensen. Mensen die zich eenzaam voelen zijn vaak ook minder gelukkig en krijgen eerder gezondheidsklachten.

20140919-28188Vrijdag 19 september opende wethouder Isabelle Vugs in het Stadsmuseum de Week tegen eenzaamheid. In het Stadsmuseum? “Ja”, legt Marijke Wiegerink van het museum uit, “geschiedenis gaat niet alleen over objecten, maar vooral over mensen. Over de verhalen achter de objecten. Verhalen vertellen meer dan de spullen en mensen die verhalen delen hebben contact en zijn minder vaak eenzaam”.

Ook wethouder Vugs zet zich in om aandacht te vragen tegen eenzaamheid: “Het is de taak van de gemeente om te zorgen voor de inwoners, eenzaamheid blijft daarom onze aandacht nodig hebben! Zoetermeer is al heel goed op weg in de strijd tegen eenzaamheid, veel organisaties zetten zich in om de eenzaamheid tegen te gaan. Maar het kan natuurlijk altijd beter!”.

Het thema van de Week tegen Eenzaamheid is ‘Kom erbij’, de OPEZ, het Open Platform tegen Eenzaamheid, heeft een gevarieerd programma samengesteld. Er zijn vele workshops, ontmoetingen, mogelijkheden om samen te eten enz. Het complete programma vindt u in het boekje ‘kom erbij en doe mee!’ dat de wethouder uitreikte aan drie belangrijke partners in de strijd tegen eenzaamheid: Mirjam van Bijnen van Piëzo, Jolanda Letterie van Stichting Mooi! en Germien la Grand van Palet Welzijn.

Het programmaboekje is gratis af te halen bij deze organisaties en op de wijkposten, ook kunt u meer informatie vinden op: www.zoetermeer.nl/komerbij

-advertenties-

-goede doel-