maxima-in-klas

maxima-in-klas3Het is deze week de 'Week van het geld', een week waarin voor basisscholieren extra aandacht wordt besteed aan het goed en verantwoord omgaan met geld. Veel scholen krijgen bezoek van medewerkers van banken of verzekeringskantoren, maar alleen de Prinses Amaliaschool kreeg de Prinses der Nederlanden op bezoek voor een gastles! De kinderen van groep 7, de groep van juf Gerda en juf Annemarieke waren de geluksvogels.

De Prinses Amaliaschool doet al jaren mee met de acties in de week van het geld en hadden ook al vaker gastleraren over de vloer gehad. Ook dit jaar schreef de school zich weer in voor de gastlessen. Maar de verrassing was groot toen Prinses Máxima dit keer de gastdocente bleek te zijn! De Prinses is erevoorzitter van het Platform Wijzer in geldzaken en zij zet zich ook nu weer in voor de 3e editie van de Week van het geld.

Zij speelde samen met de leerlingen en Wim Mijs, directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) het spel Cash Quiz. De kinderen beantwoorden vragen over bijvoorbeeld rente, of sparen, en kunnen hiermee 'speelgeld' verdienen. 

De kinderen hadden zelf natuurlijk ook vragen voor de Prinses, zoals: 'Hoe gaat het met Amalia?' Ook wilden zij graag weten of de Prinses zelf ook moest bezuinigen nu het crisis is.

 maxima-in-klas2

 

 Zie ook ons vorige artikel over het bezoek van de Prinses: Maxima op Amalia school

-advertenties-

-goede doel-