koninginnedagDe Oranje Stichting Zoetermeer zet zich nu al weer drie jaar in om ook in Zoetermeer Koninginnedag groots te vieren! Dit jaar zijn de feestelijkheden weer verder uitgebreid. Nieuw zijn bijv de Prinsessen modeshow, de kinderboerderij op het Nicolaasplein en het podium bij het Centrum voor kunst en Cultuur (CKC).

Hier vindt u de belangrijkste activiteiten voor Koninginnedag 2012. Voor meer informatie kunt u kijken op de site van de Oranje Stichting Zoetermeer.

Let ook op de Koninginnedag special van Zoetermeer Actief! Onze website zal deze dag elk uur aangevuld worden met vele foto's van de activiteiten! U kunt ons vinden in de Passage, bij het V en D restaurant.

Stadshart Oranjebraderie
De winkels gaan open van 10.00-17.00 uur en er wordt weer van alles georganiseerd. Zo is er traditiegetrouw de Oranje Braderie met tientallen gezellige kraampjes vol oranjekoopjes, snuisterijen en leuke hebbedingetjes.
Vanaf 11.00 uur kunnen kinderen zich naar hartenlust uitleven in en op het Speelparadijs, in een Ballenbad of op de Klimclown. Ook de Santa Fé Express rijdt rond. De draaimolens Malle Molen en Malle Vlieger draaien volop hun rondjes.
Marktplein

Aubade: De aubade is de traditionele opening van Koninginnedag door de burgemeester met het hijsen van de vlag en het zingen van het volkslied. Om 9.00uur start de aubade voor het stadhuis. Muziekvereniging Kunst en vriendschap zal zorgen voor de muziek en scouting groep Impeesa verzorgt het hijsen van de vlag.

De vrijmarkt: De plaatsen die in 2012 vrijgegeven worden voor de vrijmarkt zijn de Markt, de graskanten langs het Dobbepad en het Marseillepad.

Rabobank taptoe: de taptoe is traditioneel de afsluiting van deze mooie feestdag en wordt verzorgd door Muziekvereniging Harpe Davids. Plaats: Marktplein, van 20.00 uur – 22.00 uur Dit jaar wordt voor de 25e keer de taptoe georganiseerd. De Taptoe is een muziekevenement waaraan 4 muziekkorpsen deelnemen.

Dobbe-eiland Kinderspelen op het Dobbe-eiland: Speciaal voor de kinderactiviteiten is het Dobbe-eiland ingericht. Het Dobbe-eiland grenst aan het Marktplein en is een natuurlijke brug tussen de activiteiten van de winkelcentra Stadshart en Dorpsstraat. Van 11.00-17.00uur kunnen de kinderen meedoen aan diverse kinderactiviteiten. Voorbeelden zijn: Springkussen, Ringgooien, Eendjes hengelen, Klompenrace, Stoepkrijten en de Bibberspiraal. Ook kun je je je laten schmincken, zodat je met een feestelijk versierd gezicht rond loopt. Bij de circusspeelplaats kun je onder begeleiding van Circus Nevermind oefenen met allemaal verschillende circusspullen: éénwielers, jongleren, grote ballen lopen en koorddansen.
Ballonnenwedstrijd: Jaarlijks wordt door de Oranjestichting Zoetermeer een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Om 15.00uur gaan de ballonnen de lucht in. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen. De ballonnen wedstrijd vindt u op: Dobbe eiland en Podium Westelijke Dorpsstraat
Vliegtuigshow Zoetermeerse luchtvaartclub. Als weer en wind het toelaten kunnen de modelvliegtuigen van de ZLC demonstratievluchten uitvoeren boven de Dobbe plas. De start is vanaf het Dobbe eiland, daar worden ook vliegtuigmotoren, vleugels, modellen en heli’s tentoongesteld. Zeilen of kanoën op de Dobbeplas?

Zeilen of per kano?
Vanaf het Dobbe-eiland kun je in een zeilbootje het water op met de Zoetermeerse Watersport Vereniging. Dit jaar kun je ook mee met de grote kano’s van de scouting club Pocahontas. Zij varen de Dobbeplas rond.

Levende poppenkast: vanaf 12 uur kun je elk uur genieten van een levende poppenkast met hilarische avonturen van Jan Klaassen en Katrijn en…De Koningin!

Westelijke Dorpsstraat Ook dit gedeelte van de Dorpsstraat wordt opengesteld voor diverse activiteiten Zowel het Stadsmuseum als het Schuurtje van Vincentius openen hun deuren. Daarnaast is de Westelijke Dorpsstraat opengesteld voor stands van goede doelen. Kinderen kunnen een rit op een pony maken en het is mogelijk om een rit in een echte gouden koets te beleven.
demonstratiepodium: Aan de Westelijke Dorpsstraat wordt ook ruimte gerealiseerd voor een podium. Op dit podium wordt een circusact opgevoerd, een kinderdisco en een prinsessenmodeshow gehouden.
Bij de prinsessen modeshow mogen alle Zoetermeerse prinsessen van 3 tot 8 jaar laten zien hoe mooi zij zijn, de show start om 13.30uur, op het podium.
goede doelenmarkt: lokale goede doelen mogen hier hun producten aan de man brengen en reclame maken voor het goede doel.
Gratis Ponyritten in de Dorpsstraat
In de westelijke Dorpsstraat biedt paardensportcentrum Oosterheem gratis ponyritjes aan. Dit is alleen mogelijk voor kinderen tot 12 jaar. De pony’s lopen hun ritten tussen 11.00 uur en 16.00 uur en de opstapplaats is bij de Nicolaaskerk.
Dorpsstraat De Oranjemarkt vindt plaats van 10:00 tot 17:00 uur. Er staan ruim 80 marktkramen op de Oranjemarkt. De markt bevat een breed scala aan producten waaronder diverse kleding en mode-accessoires, sieraden, schoeisel en andere lederwaren, cosmetica, speelgoed, planten & bloemen, multimedia artikelen en cadeau artikelen. Hiernaast zijn er twee muziekpodia te vinden.
Rij mee in de Gouden Koets
Plaats: Delftsewallen bij de Oude kerk
Tijdstip: 12.00 uur – 16.00 uur
Je kunt gratis meerijden in deze Gouden Koets. Opstapplaats is naast de Oude kerk.
Nicolaasplein Kinderboerderij op het Nicolaasplein: Voor de kleinste bezoekers van Koninginnedag wordt op het Nicolaasplein een kinderboerderij verzorgd door de kinderboerderij aan de Voorweg.
Stadsboerderij Buitenbeest Versierde fietsen optocht: Op Koninginnedag verzamelen de kinderen met versierde fietsen om 14.00 uur bij de kinderboerderij aan de Voorweg. Vandaar gaan de versierde fietsen in een optocht begeleid door een brassband naar het podium aan de Westelijke Dorpsstraat waar de prijsuitreiking plaats zal vinden.
de hele dag zijn er activiteiten en een boerderij speurtocht
Podium bij het CKC Cursisten van het CKC zullen gedurende Koninginnedag diverse optredens verzorgen op het podium. Op een speciaal buitenpodium voor het CKC zullen leerlingen zich presenteren met licht klassieke muziek, musical en jazz repertoire.
Stadsmuseum Plaats: Dorpsstraat nr 7
Tijdstip: 10.00 uur - 16.00 uur
Kom gratis naar de tentoonstelling ‘De polder voorbij. Zoetermeer, 50 jaar groeikern’ in het Stadsmuseum Zoetermeer
Doe mee aan de ’10 vragen quiz Hoeveel weet u over Zoetermeer?’ en maak kans op een leuke prijs. De quiz is gratis en voor alle leeftijden.
Of drink een glaasje oranje limonade in de museumtuin. Voor de kleintjes is er een knutselhoek, waar zij met papieren vormpjes hun eigen stad kunnen maken.
Overige activiteiten:
Oranjekoor in de verzorgingstehuizen
Plaats: woon -en verzorgingstehuizen in de wijken
Tijdstip: 11.00 uur - 13.00 uur
Naast het optreden bij de Aubade en de Taptoe zal het Oranjekoor gedurende de dag ook optredens geven in de verschillende verzorgingstehuizen

Open dag bij Schietvereniging Zoetermeer (SVZ)

Plaats: Voorweg 54A.
Tijdstip: 12.00 uur – 16.00 uur
Op Koninginnedag kunnen de bewoners van Zoetermeer en omstreken ook dit jaar weer kennis komen maken met de vele facetten van de schietsport.
Voor onze bezoekers is er volop gelegenheid om zelf eens met een luchtgeweer te schieten. Er is vanzelfsprekend voldoende deskundige begeleiding aanwezig om een ieder met raad en daad terzijde te staan.
De gehele dag door verzorgen vrijwilligers demonstraties van de verschillende disciplines die in de accommodatie geschoten kunnen worden.

Palenstein Koninginnemarkt

Plaats: Rakkersveld en Croesinckplein
Tijdstip: 10.00 - 16.30 uur
Door de wijkvereniging Palenstein Samen wordt een kleedjes vrijmarkt georganiseerd voor jong en oud. Vanaf 12.00 uur kun je daar ook je fiets of step versieren.

-advertenties-

-goede doel-