Annet de Jong lezing: over de biodiversiteit van bestuivers en wilde honingbijen

Array ( [can_edit_events] => 0 [can_post_events] => 0 [can_repeat_events] => 0 [event_moderation] => 1 [can_delete_events] => 0 [can_register] => 1 [can_unsubscribe] => 1 [can_download] => 1 [can_upload] => 0 [can_create_categories] => 0 [tag_moderation] => 0 [can_add_locations] => 0 [can_edit_locations] => 0 [can_approve_events] => 0 [can_approve_tags] => 0 [can_change_options] => 1 [can_select_speakers] => 1 [can_add_speaker] => 0 [can_select_sponsors] => 1 [can_add_sponsor] => 0 [can_confirm_tickets] => 0 [limit_events] => 0 [enable_registration] => 1 [can_create_tickets] => 1 [enable_discounts] => 1 [default_category] => 0 [default_location] => 0 [can_view_subscriptions] => 0 [can_edit_subscriptions] => 0 [can_delete_subscriptions] => 0 [can_change_subscriptions] => 0 [can_scan] => 0 )
Beginnend op april 25, 19:30
Categorieën: Activiteiten, Activiteit logo

BijenDe traditie wordt voortgezet. Ook dit jaar organiseren IVN,KNNV, VNVZ en de gemeente Zoetermeer de Annet de Jong lezing. Annet de Jong was een gedreven natuurmedewerkster van de gemeente, die in juli 2014 omkwam bij de ramp met de MH17. Voor de traditionele Annet de Jong lezing wordt er net als vorig jaar een duik genomen in het onderwerp biodiversiteit. Jacques van Alphen, emeritus hoogleraar Dierenecologie aan de universiteit van Leiden neemt ons meer in de wereld van de bijen en andere bestuivers.

Jacques van Alphen:“ In de Annet de Jong lezing houd ik een pleidooi voor het redden van de zwarte honingbij. Daarbij zal ik uitvoerig ingaan op het vraagstuk van de concurrentie tussen honingbijen en andere bestuivers. Een deel van de lezing gaat over de aanpassingen van honingbijen om zich te verweren tegen infecties van bacteriën, schimmels en virussen. Met die kennis gewapend kunnen we dan begrijpen waarom het houden van exotische ras-bijen ongewenst is en waarom het goed zou zijn als de wilde honingbijen zouden terugkeren in onze bossen.”

De lezing vindt op donderdag 25 april plaats in de raadszaal van het stadhuis van Zoetermeer. Aanvang is 19:30 uur en de toegang is gratis. De gemeente biedt koffie aan en een drankje in de pauze; aanmelden is niet nodig.

-goede doel-