Nederland LeestDe bibliotheek leest mee met November = Nederland Leest! Van 1 tot en met 30 november 2019 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar ‘Duurzaamheid’. Een heel actueel thema in tijden van klimaatverandering, smeltende ijskappen en klimaatspijbelaars.

 

Beleef Nederland Leest en praat in de bibliotheek mee over duurzaamheid.

Duurzaamheid: een meer besproken of actueler thema bestaat er bijna niet! In de maand november staat de bibliotheek dan ook in het teken van duurzaamheid, tijdens de jaarlijkse themamaand Nederland Leest. Praat, denk en voel mee. Kom vanaf 1 november langs. Er ligt een cadeauboekje klaar; OP = OP.
Lees het boekje en praat online mee met de speciale Nederland Leest-leesclub op Hebban.nl en bespreek het boek Winterbloei van Jan Wolkers.

 

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat democratie, in 2017 robotica en in 2018 was het thema voeding. Leden en niet-leden van de bibliotheek kunnen een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.


Het begon in Amerika met One Book, One City. Een actie die laat zien dat literatuur wel degelijk een breed publiek aanspreekt en dat het lezen van een goed boek niet alleen veel plezier verschaft, maar ook nog eens de blik verruimt. One Book, One City startte in Chicago in 2001 met de klassieker To Kill A Mockingbird van Harper Lee.


Nederland Leest werd voor het eerst georganiseerd in 2006.

-advertenties-

-goede doel-