ProefjesDe Bibliotheek Zoetermeer heeft leuke en leerzame activiteiten in de vakantie voor kinderen. Elke donderdagmiddag in de vakantie kunnen kinderen gratis meedoen aan zomeractiviteiten in het Forum. Deze week ga je aan de slag met leuke proefjes.

 

Donderdag 1 augustus kun je in het Forum meedoen aan de Proefjesdag, de activiteit is van 13 tot 16 uur.

Hoe ziet de alledaagse wereld eruit onder een microscoop? Maak je eigen ph-meter met behulp van een rode kool en test zo de zuurtegraad van verschillende stoffen.
Je kunt rozijnen laten dansen en proefjes doen met alledaagse huis-, tuin - en keukenspullen. Het E-Lab in het Forum heeft ontelbare mogelijkheden!
Tijdens de activiteit hoor je van alles over professoren en ontdekkers in boeken. Boeken over wetenschap saai? Echt niet!

 

Praktische informatie

De zomervakantie-activiteiten zijn voor kinderen vanaf 7 jaar. Vooraf inschrijven voor de activiteiten is niet nodig, kinderen kunnen zich (alleen of samen met hun ouders) aanmelden voor de activiteit bij de Forumbibliotheek in het Stadshart.
De activiteit duurt van 13 tot 16 uur, maar je kunt ook tussentijds binnenlopen.
De activiteiten zijn gratis.
Ouders hoeven niet bij de activiteit te blijven, maar kunnen natuurlijk even een kopje koffie gaan drinken in het Forum Café.
Start van de activiteiten is bij het E-Lab, ingang Stadhuisplein.

-advertenties-

-goede doel-