DSC00612De jeugdpers op basisschool De Jacobsvlinder in Palenstein leert tijdens de Bredeschool lessen veel over het schrijven van verslagen. Zij maakten zelf de foto’s en een verslag van de Koningsspelen op hun school.

 

20190412 134288 20190412 134274


Vrijdag 12 april vierden de kinderen van de Jacobsvlinder Koningspelen bij het Van Tullypark. Tussen de middag kregen ze op school en lekkere lunch. In de ochtend ging de onderbouw sporten. En in de middag ging de bovenbouw sporten.
Hind en Amira sportten mee met de onderbouw, zij deden hier mee aan twee verschillende sporten: honkbal en atletiek. De meisjes vonden de honkballes minder leuk, zij hielden meer van de atletiek onderdelen verspringen, rennen en hoogspringen. De jongens waren wel enthousiast bij het honkbal. Hind vond het eigenlijk een beetje saai, maar vindt sporten wel heel belangrijk.

 

 

CIMG0002 DSC00619

 

De bovenbouw kreeg een paar weken van te voren een lijst: zij mochten kiezen uit een paar sporten: hockey, tennis, atletiek of honkbal. Kasj, Parmida en Millie kozen voor tennis. De scholen moesten tegen elkaar strijden om de 1ste plek. Na zes partijen bleek De Jacobsvlinder gebleken de sterkste te zijn. Ook bij atletiek had Jacobsvlinder goud gewonnen! Na afloop kregen de kinderen nog een lekker ijsje.

Tekst en foto's: Jeugdpers Jacobsvlinder, Kasj, Parmida, Amira, Millie en Hind

-advertenties-

-goede doel-