20171022 Thrillerfestival GVW 0066 X3Van zondag 22 tot en met zaterdag 28 oktober staat Zoetermeer weer helemaal in het teken van het jaarlijkse Nederlands Thrillerfestival. De week startte zondag met het uitreiken van de Gouden Vleermuis, dit jaar uitgereikt aan uit Zweden.

In het Stadstheater gaven auteurs uit binnen- en buitenland lezingen tijdens het grootse Boekenfestival. Wethouder Robin Paalvast overhandigde op het podium de Gouden Vleermuis aan de Zweedse Sara Lövestam, winnares van de Grand Prix de Littérature Policiëre 2017. De vertaalde boeken van de schrijfster, zoals ‘De verdwenen dochter’, het eerste deel van haar serie misdaadromans met Kouplan, waren ook te koop op de boekenmarkt.

‘s Middags werden in de Kleine Foyer van het Stadstheater de winnaartjes bekend gemaakt van de Scholieren Schrijfwedstrijd die bijna 200 ingezonden verhalen opleverde.

20171022 Thrillerfestival GVW 0005  20171022 Thrillerfestival GVW 0127 

Negende editie

Het Nederlands Thrillerfestival is een jaarlijkse happening die al weer voor de negende keer plaatsvindt en van Zoetermeer wederom een week lang de spannendste stad van Nederland maakt. Onder meer het Picasso Lyceum, het Erasmus College, de bibliotheek, het Stadstheater, CKC & partners, Bioscoop Kinepolis, Filmhuis Cameo, The Old Pal en 1892 Eten & Drinken doen mee met een scala aan (culturele) activiteiten.

In de Thrillerweek wordt in het Picasso in totaal 5 keer de voorstelling  ‘Mystique – Moord in de maffia’ gepresenteerd, brengen leerlingen van het Erasmus College voor publiek, scholieren en ouders maar liefst 6 keer het spannende ‘Dahl’ ten tonele, zijn er filmvoorstellingen van Cameo en het Stadstheater en kan de jeugd op woensdagmiddag in drie vestigingen van de bibliotheek luisteren naar een spannend verhaal en iets griezeligs knutselen. Ook op vrijdag en zelfs nog op zondagmiddag zijn er activiteiten voor de kids dankzij het Digital Art Lab (vrijdag 27 oktober) en Bioscoop Kinepolis (zondag 29 oktober).

In 1892 Eten & Drinken wordt ‘De verhoren’ gebracht door Theatergroep Funktioneel Naakt, Herberg van de Muze haalt verhalenverteller Sahand Sahebdivani naar Zoetermeer, er kan gedanst en gegriezeld worden bij The Old Pal en Kinepolis gaat de hele nacht van zaterdag op zondag door met de Halloween Horror Show 2017.

Halloween

Het Stadshart organiseert een Trick or Treat 4 Kids op vrijdag 27 oktober, gevolgd door een spectaculaire Halloween Walk die afgesloten wordt door de MAX Thriller Lasershow op de Markt. De show wordt voorafgegaan door een optreden van zanger Ben Cramer, eveneens aangeboden door Omroep MAX.

Op zaterdag 28 oktober is er de Halloween Shopping Day in het Stadshart, met scary discounts, en natuurlijk het hele weekend bij de horeca veel griezeligs op het menu. In de Dorpsstraat kun je zaterdag vanaf 14 uur kijken naar de Halloween Dog Parade, met griezelig en vaak grappig verklede honden en hun baasjes.

20171022 Thrillerfestival GVW 0010  20171022 Thrillerfestival GVW 0070 

Kijk voor alle Halloween evenementen op ons Halloween overzicht! Halloween in Zoetermeer

 

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: foto.vwarmerdam.nl/2017/Thriller-Festival/ 

-advertenties-

-goede doel-