De Scoutingwereld staat van 20 tot en met 22 oktober 2017 in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Zo’n 500.000 scouts doen wereldwijd mee aan de JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van Scoutinggroep John McCormick (JMC).

DSC09019Tijdens de JOTA maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan, zoals Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook semafoor, morsecode en amateurradio. De mobieltjes gaan aan de kant en de scouts gaan samen op verschillende manieren proberen contact te maken met andere scouts over de hele wereld.

Radiostation

DSC09019Scouting JMC breidt dit jaar het evenement uit met een heus radiostation: 'Radio John McCormick'. In clubhuis de Chute zal een complete radiostudio worden neergezet waar de leden gedurende het hele weekend radio programma’s maken die live via internet te beluisteren zijn. De Scoutinggroep heeft diverse presentatoren kunnen aantrekken, die de kinderen vrijwillig op een professionele manier gaan begeleiden. Onder hen (voormalige) medewerkers van Radio West, RTL en de NOS. Na de workshops in nieuwslezen, techniek, presenteren en verslaggeving gaan de kinderen zelf aan de slag met interviews, radioverslagen maken, items aan elkaar praten, plaatjes draaien en nieuwslezen.

 

Link

Het evenement bij Scouting JMC start vrijdag 20 oktober om 19.00 uur. Vervolgens bruist het tot zondag 22 oktober 13.00 uur van de uitdagende activiteiten. Via de link op www.johnmccormick.nl  kan iedereen het radioavontuur beluisteren.

-advertenties-

-goede doel-