IMG_9248Donderdag 14 december is er op feestelijke wijze afscheid genomen van Richard van Bochove, de plaatsvervangend directeur van het ONC Parkdreef. Na 44 jaar in het onderwijs en bij één school gewerkt te hebben, heeft Richard heel wat generaties Zoetermeerse kinderen voorbij zien komen.

Hij begon zijn onderwijscarrière als docent Frans op het voormalige Willem van Oranje aan de Clauslaan. Deze school fuseerde in de jaren ’90 met het Oranje Nassau, waardoor het huidige Oranje Nassau College ontstond. De afgelopen 12 jaar was hij op de locatie Parkdreef de plaatsvervangend directeur.

Hij stond bij de voordeur om nieuwsgierige groep 8’ers te begroeten en hij zwaaide ze jaren later weer uit bij hun diploma-uitreiking. Hij was het gezicht van het ONC Parkdreef en heeft zich met eindeloos veel passie en energie ingezet voor de school.

"Na ruim 40 jaar is het tijd om het stokje door te geven aan de volgende generatie. Het is een voorrecht geweest om deel uit te maken van deze geweldige onderwijsgemeenschap en ik koester de vele herinneringen en banden die ik heb opgebouwd met collega's, ouders en natuurlijk de leerlingen," aldus Richard van Bochove.

Zijn opvolgster, Melissa Schneider, is klaar om dat stokje over te nemen en zal samen met directeur Martijn van Velzen voortbouwen op het sterke fundament dat van Bochove heeft gelegd. Het ONC Parkdreef blijft zich inzetten voor innovatief onderwijs en het bieden van een inspirerende leeromgeving voor vele toekomstige generaties.

Foto: Richard van Bochove

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-